'Hardere aanpak ladingdiefstal succesvol' • TTM.nl Ga naar hoofdinhoud

‘Hardere aanpak ladingdiefstal succesvol’

Justitie boekt successen in de strijd tegen ladingdiefstal. Dat is het resultaat van een hardere aanpak van voertuigcriminaliteit. Dat meldt het Nederlands Dagblad.

crimineel in de boeienIn Den Bosch begint vandaag een grote strafzaak tegen tien personen die worden verdacht van grootschalige diefstal van goederen uit vrachtwagens. Die zaak staat volgens Guus Wesselink, directeur van Stichting Aanpak Voertuigcriminaliteit, model voor de resultaten vande hardere aanpak van ladingdiefstal. In de zuidelijke provincies van Nederland is de jacht op transportcriminaliteit sinds twee jaar een prioriteit van de politie.

In 2010 zorgden dieven vooral in de grensgebieden van Zeeland, Brabant en Limburg voor een schadepost van zeker 500 miljoen euro. Een speciale officier van justitie is aangesteld om de strijd tegen ladingendiefstal te coördineren.

Jaap Stalenburg, woordvoerder van transportverzekeraar TVM, is gereserveerd over de ‘resultaten’. “De succesvolle aanpak in het zuiden kan een goed model zijn voor de rest van het land waar het nog geen prioriteit is. Maar in het noorden en het oosten zal de diefstal toenemen. De mondialisering neemt toe. Dus ook andere handelsroutes, zoals die van Groningen naar Hamburg, worden belangrijker én aantrekkelijker voor dieven.”

Bron: ND

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer