Ga naar hoofdinhoud

Heavy Duty Volvo voor G. Vlastuin Transport

Vlastuin Transport in Renswoude heeft onlangs een Volvo FH16 8×4 tridem met I-Shift automatische versnellingsbak met kruipversnellingen in gebruik genomen. De trekker heeft een maximaal combinatiegewicht van 260 ton en is gebouwd voor internationaal zwaartransport van onder meer windmolens op moduletrailers. De bijzondere truck werd geleverd door Volvo Trucks-dealer Van Dijk Culemborg.

De Volvo FH16 wordt aangedreven door een 750 pk Euro 6 stap C-motor met commonrail inspuiting. Als versnellingsbak is gekozen voor I-Shift met kruipversnellingen. Volvo Dynamic Steering vergemakkelijkt het nauwkeurig manoeuvreren op lage snelheden.

Jaap Vlastuin, directeur van G. Vlastuin Transport: “In dit segment kun je niet om Volvo Trucks heen. We zochten een truck met een superieure aandrijflijn die af fabriek zo compleet mogelijk geleverd kon worden. De vraag was in eerste instantie 150 ton, maar Volvo Trucks is uiteindelijk uitgekomen op een maximaal combinatiegewicht van 260 ton. Mooi, want zo kan ik meer aslijnen aan onze nek koppelen. Met de kruipversnellingen kunnen onze chauffeurs ook met bijzonder zware lading probleemloos wegrijden en in lastige situaties makkelijk manoeuvreren. Het is geavanceerde techniek die tegen geringe meerkosten heel veel voordeel biedt.”

De zwaartransport trekker is gebouwd op een 8×4 tridem asconfiguratie met hefbare en gestuurde voorloopas. “Vooral in het buitenland rijden we regelmatig op geïmproviseerde bergweggetjes. De Volvo FH16 biedt daarvoor voldoende vermogen en trekkracht, en door het liften van de voorloopas hebben we in de meeste gevallen ook voldoende tractie”, vertelt Vlastuin. Mocht de FH16 met zware lading door een grote hellingshoek of slechte ondergrond onverhoopt toch te weinig grip hebben, dan kan de truck met behulp van de af fabriek gemonteerde trekbalk geduwd of getrokken worden.

Andere specificaties die het zwaartransport veiliger en gemakkelijker maken, zijn de compact retarder en VEB+ motorrem met een remvermogen van 1251 pk, het Heavy-Duty schakelprogramma en een PTO voor de hydraulische besturing van de trailerassen. Een hydrauliektank, extra brandstoftanks en gereedschapskisten achter de cabine zijn opgebouwd door Vlastuin Truck- en Trailerservice in Renswoude. “Familie, inderdaad!”

De truck werd geleverd door Volvo Trucks-dealer Van Dijk in Culemborg. “Wij hebben in Van Dijk Culemborg een goede partner gevonden”, stelt Jaap Vlastuin. “Zij wisten direct wat we nodig hadden en hebben samen met Volvo Trucks al het mogelijke gedaan om de beste truck te leveren voor ons werk. Wij moeten ons werk kunnen doen zonder ons druk te maken over alle techniek. We hebben bij Van Dijk één aanspreekpunt, en die regelt het gewoon.”

Vlastuin Transport is vanuit Renswoude, centraal gelegen in Nederland, sinds 1983 gespecialiseerd in speciaal transport. Naast exceptionele ladingen zoals machines voor de offshore en automotive industrie en hout- en staalconstructies, is het transport van windmolens een belangrijke bedrijfsactiviteit. G. Vlastuin Transport beschikt over een vloot van twintig voertuigen en biedt haar klanten tevens tijdelijke op- en overslag van exceptionele ladingen. Hiertoe beschikt het bedrijf over diverse kranen en kraanwagens en een eigen opslagterrein van 5.500 m2 in Renswoude.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer