Ga naar hoofdinhoud

Hernieuwd overleg over vakantieloon

Hoeveel is een vakantiedag waard? Die vraag staat centraal bij hernieuwd overleg tussen FNV, CNV en TLN over de uitbetaling van vakantiedagen. Er loopt al een juridische procedure, maar die kan mogelijk gestopt worden als een overeenkomst wordt bereikt.

De uitbetaling van vakantiedagen is al langer onderwerp van gesprek met de werkgevers in de transportsector. Aanleiding is een arrest van het Europese Hof van Justitie (2011). Volgens die uitspraak moet de beloning voor een vakantiedag gelijk zijn aan de beloning voor een werkdag. CNV Vakmensen is eerder dit jaar proefprocessen gestart tegen twee transportbedrijven, GCA en Geodis, en schermt met zo’n duizend claims tegen transportbedrijven.

TLN, FNV en CNV Vakmensen zijn het er allebei over eens dat jarenlang juridisch getouwtrek voor niemand in de branche goed is.

Het gesprek tussen de partijen staat gepland op 22 juni. CNV Vakmensen laat overigens weten dat  de juridische procedures worden voortgezet zolang er geen oplossing is.

3 reacties op “Hernieuwd overleg over vakantieloon

 • Marco

  Wat fijn dat TLN inziet dat het toch niet helemaal klopt de vakantie toeslag…….

 • Sake

  Ik snap dit niet , hoe komt het europese hof en de vakbonden op het idee dat vakantiedagen verkeerd of te laag worden beloond ? wat ik er van weet heeft een chauffeur recht op 24 vrije of vakantiedagen ( kan naar gelang leeftijd en dienstjaren afwijken) . deze dagen worden VOLLEDIG betaald !! 100 % dus
  . daarnaast krijgt iedereen ook nog eens vakantiegeld ! Als ik dit vakantie geld ( 8% jaarloon) verdeel over de vakantie of vrije dagen dan komt er nog zo’n portie bij , dit betekend dat de vakantie of vrije dagen voor ca 200% worden vergoed of betaald !! Iedere chauffeur krijgt dus een veel te ruime beloning / vergoeding voor deze vakantiedagen !! Volgens mij is het probleem dat het zogenaamde vakantiegeld niet meer word besteed aan de vakantie , ik denk dat er vaker iets mee word afgelost of goederen van worden gekocht of ……. , in ieder geval niet als “vakantiegeld” word gebruikt , maar ja dat is maar een vermoeden….

 • G.F.M. Ooms

  Men dient ook het gemiddelde aantal overuren uit te gaan betalen en ik geloof dat daar de hele juridische procedure overgaat. Wat de werkgevers moeten gaan betalen als ik het goed begrepen heb uit de pers is het volgende : Basisloon + gemiddelde aantal overuren + vakantie toeslag van 8%.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer