Hiab neemt concurrent Effer over • TTM.nl Ga naar hoofdinhoud

Hiab neemt concurrent Effer over

Laadkranenfabrikant Hiab, onderdeel van het Cargotec concern, neemt concurrent Effer over van de CTE Group. Dat meldde Hiab eerder deze week. Met de overname is een bedrag van 50 miljoen euro gemoeid.

Met de overname wordt Hiabs ambitie om wereldwijd marktleider te zijn voor een aanzienlijk deel verwezenlijkt. Sinds 2016 heeft Hiab autolaadkranenportfolio fundamenteel vernieuwd en uitgebreid. Met de overname van Effer zal Hiab zijn portfolio aanvullen en uitbreiden met het assortiment zware kranen, met name in het segment> 100 tm, waarin Effer wordt erkend als een marktleider.

“Ik ben verheugd Effer te verwelkomen in de Hiab-familie. Deze acquisitie is een gewaagde stap in lijn met onze groeistrategie om wereldwijd leider te zijn op het gebied van handling op de openbare weg en in het bijzonder in autolaadkranen, de industrie die Hiab bijna 75 jaar heeft opgericht geleden”, verklaart Roland Sundén, president van Hiab.

Effer, opgericht in 1965, heeft meer dan 50 jaar ervaring in het ontwikkelen en produceren van knikarm-kranen, met een productassortiment met vrachtwagenkranen met een hefcapaciteit van 3 tot 300 tm, speciale hijskranen voor toepassingen en scheepskranen. Effer S.p.A. heeft zijn hoofdkantoor in Minerbio, Italië en heeft ongeveer 400 werknemers. Distributie wordt beheerd via een netwerk van meer dan 100 dealers in 60 landen over de hele wereld. Effers omzet in 2017 bedroeg 71 miljoen euro en genereerde een bedrijfsresultaat van circa 6,1 miljoen euro.

“Door zijn omvang en wereldwijde schaal biedt Hiab de meest optimale mogelijkheden voor verdere groei voor Effer en ik ben verheugd dat Effer deel gaat uitmaken van een organisatie met een even trots verleden, passie voor kwaliteit en betrouwbaarheid en een drive voor innovatie”, zegt Lorenzo Cipriani, CEO van Effer.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer