fbpx Ga naar hoofdinhoud

Hilox biedt aftermarket LED koplamp

Het jonge bedrijf Hilox in Eindhoven biedt sinds deze maand een betaalbare kwalitatief uitstekende after market LED-koplamp. Het bijzondere eraan is dat hij precies hetzelfde lichtbeeld op straat geeft als de standaard H7 halogeenverlichting. Maar LED geeft tot 60 procent meer lichtopbrengst en een veel rustiger licht. De Hilox LED- koplamp is een Nederlands product en er is bijna twee jaar aan gewerkt.

h7 led kit can bus hilox bMet een minimaal kapitaal een bedrijf beginnen en binnen twee jaar succes hebben. Is dat niet de droom van iedere startup? Bobby Wordragen uit Eindhoven deed het. Zijn doel, het in Nederland ontwikkelen van een perfecte LED koplamp voor een betaalbare prijs, is gehaald.

“Mijn LED-koplamp is een puur Nederlandse ontwikkeling”, vertelt Bobby Wordragen. “Het is de meest logische stap na xenon en ik wilde het al heel lang. Want LED geeft een nog mooier en rustiger licht dan xenon en heeft minder nadelen. Zo gaat LED nog vele keren langer mee dan xenon. En LED heeft het geen opstarttijd zodat het ook als grootlicht geschikt is en je ermee kunt seinen. Toch zie je alleen nog maar LED in de duurdere personenauto’s. En in de truckindustrie levert alleen DAF het als optie. Dat hoeft nu dus niet meer.”

Bobby Wordragen 1bDe door Bobby Wordragen ontwikkelde LED-koplamp onderscheidt zich positief van andere al bestaande producten door de bijzonder goede kwaliteit/prijsverhouding. “Om te beginnen is het lichtbeeld op straat van de Hilox-LED koplamp precies gelijk aan de standaard verlichting. Dat komt omdat wij de nieuwste Luxeon Z ES LED’s van Philips gebruiken. Die zitten bijvoorbeeld OEM ook in Audi. Ze zijn zo klein dat we ze precies op dezelfde plek konden plaatsen waar bij een H7-lamp de gloeidraad zit. Ook voor de warmteafgifte aan de achterkant van de lamp hebben wij een goede oplossing. Onze slimme elektronica voorkomt dat moderne auto’s en trucks een storing aangeven in het dashboard omdat het stroomverbruik van LED lager is dan van halogeen.”

De Hilox LED-koplamp werkt tussen elk Voltage van 9 en 30 Volt en gebruikt slechts 3 Amp. per lamp. Hij heeft met 50.000 branduren een 12 keer langere levensduur dan xenon. De ombouw is plug and play zonder verandering aan de bestaande draden en stekkers: gewoon halogeen lampje eruit en LED erin: klaar. De lamp kenmerkt zich verder door heel klein voorschakelblok en een geringe inbouwdiepte van 49mm. Dat is slechts 15 mm meer dan een gewone H7 lamp. Hij is leverbaar de rustige helderwitte kleur 6000K. Hilox geeft 18 maanden garantie.

19 reacties op “Hilox biedt aftermarket LED koplamp

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer