H&S en HOYER starten joint venture in Duitsland • TTM.nl Ga naar hoofdinhoud

H&S en HOYER starten joint venture in Duitsland

H&S Group en HOYER Group bundelen hun krachten en starten een joint venture als antwoord op de Europese marktontwikkeling van verdere consolidatie, optimalisatie en automatisering in de bulk liquid foodstuff transport sector. H&S Group zal 51 procent van de aandelen verwerven van HOYERs Duitse Foodlog activiteiten, de vloeibare-levensmiddelendivisie binnen HOYER Group.

De directies van H&S Group en HOYER Group hebben een joint venture gesloten, die thans ter goedkeuring ligt bij de mededingingsautoriteiten. De bestaande Foodlog activiteiten van HOYER in Duitsland zullen in de joint venture tussen H&S en HOYER worden gebracht, welke per 1 november 2017 actief zal zijn als H&H Foodlog GmbH. De kennis en de assets van HOYER Foodlog en de transportdivisie van H&S Group (H&S Foodtrans), zullen een sterke logistieke dienstverlener creëren met een pan-Europees netwerk. Deze combinatie zal leiden tot verdere logistieke innovatie en de best mogelijke service voor bestaande en toekomstige klanten.

Gezamenlijk zullen H&S Foodtrans en H&H Foodlog gaan behoren tot de top drie logistieke dienstverleners in de Europese markt van de bulk liquid levensmiddelen. Het pan-Europese netwerk omvat 350 medewerkers, 1.600 gespecialiseerde bulk liquid containers, 175 levensmiddelentankwagens, 200 vrachtwagens en een jaarlijkse omzet van € 175 miljoen.

Adwin Verhoeks, voorheen Business Unit Manager H&S Foodtrans in Nederland, zal worden aangesteld als eindverantwoordelijke van H&H Foodlog. Het bedrijf zal gevestigd zijn in Neuss (Duitsland). Buiten Duitsland zullen H&S Foodtrans en HOYERs foodlogdivisie blijven opereren vanuit de bestaande kantoren.

Ubbo Hempenius, CEO van H&S Group, zegt: “We zijn erg blij met deze joint venture. H&H Foodlog zal onze effectiviteit aanzienlijk verhogen, waardoor we dé logistieke partner kunnen zijn voor alle grote Europese klanten.’’ ‘‘Wij willen klanten de best mogelijke service bieden. De bundeling van onze krachten stelt ons in staat dit nog beter te doen”, aldus Ortwin Nast, CEO van HOYER Group.

De joint venture zal H&S Group en HOYER Group in staat stellen hun weg te vervolgen richting verdere groei in de bulk liquid foodstuff transportsector, waarin beide bedrijven een lange en succesvolle geschiedenis hebben. Zowel H&S als HOYER zijn familiebedrijven met meer dan 70 jaar ervaring in het transporteren van bulk liquid foodstuff; kwaliteit, innovatie en partnership met klanten staan hierbij centraal.

H&S vervoert sinds 1946 vloeibare levensmiddelen. De laatste decennia heeft dit familiebedrijf zich ontwikkeld tot een gewaardeerde leverancier van logistieke diensten. Naast het traditionele modale en intermodale transport van vloeibare levensmiddelen, richt H&S zich ook op integrale logistieke oplossingen, waar zij als onafhankelijke regisseur van de voorraadketen functioneert. H&S is altijd op zoek naar manieren om klanten te ontzorgen in hun logistieke processen, door sterk in te zetten op innovatie, automatisering en technologie. Daarnaast investeert H&S in logistieke startups die focussen op schonere en slimmere transportmogelijkheden.

HOYER, een traditioneel en onafhankelijk familiebedrijf, is sinds 1946 een van ‘s werelds vooraanstaande bulk logistieke dienstverleners. Het bedrijf bezit veel specialistische kennis over het bieden van complexe diensten en staat dicht bij de klant. HOYER ontwikkelt en implementeert integrale oplossingen in Europese en wereldwijde bulk logistics. 6.100 werknemers en 37.000 tankcontainers in meer dan 115 landen ondersteunen klanten in met name de chemie, gas en petroleum industrie met goed doordachte logistieke oplossingen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer