Ga naar hoofdinhoud

ICT Transport & Logistiek 2008: winnende ICT-strategieën

Welke ICT-oplossingen moeten de hoogste prioriteit krijgen en hoe is het meeste rendement te behalen met de verschillende toepassingen? Dat staat centraal op ICT Transport & Logistiek 2008. De zevende editie van dit congres en expositie vindt plaats op dinsdag 20 mei a.s. in het Triavium in Nijmegen.

Organisator CKC koos opnieuw voor een mix van praktijkgerichte lezingen, workshops en presentaties van ICT-leveranciers. Daarnaast laten zo’n 15 ICT-aanbieders hun oplossingen zien op een eigen stand.

TLN-voorzitter Alexander Sakkers opent de dag met trends en resultaten uit haar ICT-enquête van 2008. Daarna komen supply chain management en nieuwe technologieën aan bod. Jack van der Veen van de Nyenrode Business University gaat in op ontwikkelingen in supply chain management en de gevolgen daarvan voor logistiek dienstverleners.

De mogelijkheden van agent-technologie zijn al vaker besproken op ICT Transport & Logistiek. Hans Moonen en Arthur Oink van de Erasmus Universiteit laten nu samen met Post Kogeko de eerste resultaten van een praktijkvoorbeeld zien: begin deze maand is bij Post Kogeko een pilot gestart, waarin software-agents de transportplanning ondersteunen van reefercontainers die in de Rotterdamse haven worden gelost.

Rendement
In diverse lezingen wordt ingegaan op het realiseren van een beter rendement met en van ICT-oplossingen. Zo vertelt Leopold Jonkman van TLN Consultancy hoe het rendement op een ICT-investering is te verdubbelen door een betere integratie van systemen en de managementinformatie die dit oplevert. Erik van Daalen van Capgemini geeft aan welke valkuilen tijdens een ICT-implementatie omzeild moeten worden zodat een nieuw systeem ook datgene oplevert wat ervan wordt verwacht. Twee bedrijven – Cargonaut en CEVA Logistics – laten daarnaast zien hoe verschillende processen zijn verbeterd door de inzet van ICT.

Tijdens de workshops en presentaties van ICT-aanbieders worden praktijkervaringen belicht met TMS, boordcomputers, ritplanningssystemen, business intelligence en het digitaal verwerken van transportdocumenten.

Aanmelden voor ICT Transport & Logistiek 2008 kan via www.icttransport.nl. Op deze site is ook het volledige programma van het congres, de workshops en de expositie te vinden.Auteur: Sandra Waenink

 

ttm.nl

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer