Ga naar hoofdinhoud

ICTS onderweg met 250 nieuwe Kässbohrer opleggers

Kässbohrer heeft een overeenkomst gesloten met trailerverhuurder ICTS voor de levering van 250 opleggers. 150 zijn er inmiddels geleverd, 100 volgen nog.

De voertuigen worden deels geleverd via de locaties van Kässbohrer in Ulm en Goch, maar de meest recente levering vond plaats in de fabriek in Adapazari, in aanwezigheid van Johan De Coster, voorzitter van de ICTS Group en Jan Coene, lid van de Raad van Bestuur.

Tijdens de leveringsceremonie hadden De Coster en Coene de mogelijkheid deel te nemen aan een rondleiding in de Kässbohrer fabriek om de meest recente technologieën te observeren die worden toegepast in de Kässbohrer productieprocessen. Ze bezochten bovendien de Kässbohrer Las Academie, de Kataforese faciliteit en Prototype Testfaciliteit met de mogelijkheid opleggers te onderwerpen aan geavanceerde tests.

Aan het einde van de rondleiding in de fabriek hebben De Coster en Coene hun appreciatie kenbaar gemaakt met betrekking tot het Kässbohrer productievermogen en de technologische infrastructuur. Beide partijen verklaren dat Kässbohrer en de ICTS Group hun partnerschap verder zullen uitgroeien in de toekomst.

De ICTS Group is oplegger verhuur-, onderhouds- en ambulante diensten bedrijf. ICTS verleent haar diensten op de belangrijkste transportroutes in Europa, voornamelijk in Engeland, Nederland, België, Polen en Rusland. De ICTS vloot bestaat uit 1800 voertuigen met meer dan 250 Kässbohrer opleggers.

De Kässbohrer intermodale opleggers met schuifzeil in de ICTS vloot zijn geschikt voor zowel huckepack als ferry transport met een versterkte koppelingspen zone en het unieke ophanging ontwerp om de uitdagingen van de complexe intermodale laad- en losbewerkingen aan te kunnen.

Bovenop de intermodale opleggers met schuifzeil van Kässbohrer heeft de ICTS Group de voorkeur gegeven aan andere Kässbohrer opleggermodellen in haar vloot, zoals de Kässbohrer algemene cargo oplegger met schuifzeil, K.SCX X en het lichte container chassis, K.SHG L.

Het Kässbohrer R&D team heeft de oplegger met schuifzeil ontworpen; de intermodale K.SCS M en algemene cargo oplegger met schuifzeil K.SCX X voor de complexe intermodale laad- en losbewerkingen.

De bijzonder stevige Kässbohrer intermodale oplegger met schuifzeil werd ontworpen met een versterkte  koppelingspen zone en schuifvloeren voor de veeleisende ferry laadomstandigheden. Dankzij het speciale as- en ophangingsontwerp biedt Kässbohrer bovendien de beste bescherming voor de assen tijdens het laden en lossen. Met de ladingbeugels, geschikt voor P400 geclassificeerde e – f – g – i wagontypes wordt de Kässbohrer intermodale oplegger met schuifzeil aangeboden met een Lading veiligheidscertificaat EN 12642 Code XL – VDI 2700 en goedgekeurd voor transport in expres vrachttreinen bij snelheden tot 140 km/u. Het gepatenteerde multi-punt lading beveiligingssysteem van Kässbohrer, K-Fix, wordt standaard aangeboden in elke Kässbohrer oplegger met schuifzeil om uiteenlopende vormen van cargo snel en volledig betrouwbaar te beveiligen. K-Fix omvat 236 sjorpunten, geïntegreerd in de chassis rail, elk met een capaciteit van 2,5 ton.

Het Kässbohrer lichte container chassis met vaste zwanenhals wordt aangeboden met een tarra van minder dan 3.850 kg en het werd ontworpen voor zowel containers als wissellaadbakken, van C45 tot C63. Uitgerust met een losmaak-en-invoer technologie om zowel 40 ft. als 45 ft. containers te kunnen dragen. De K.SHG L vermijdt het complexe voorste container vergrendeling positionering. Het K.SHG L ontwerp biedt een hoger laadvermogen in combinatie met een veilig en gemakkelijk laadproces van containers met slechts 4 vergrendelingen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer