Iedereen ziet wel wat in rekeningrijden • TTM.nl Ga naar hoofdinhoud

Iedereen ziet wel wat in rekeningrijden

Een meerderheid van 54 procent van de Nederlanders voelt wel wat voor rekeningrijden. Dat blijkt uit een peiling van Maurice de Hond. De bevindingen van de opiniepeiler sluiten aan bij onze eerdere bevindingen. Het kabinet zou dan ook aan de slag moeten gaan met de invoer van het rekeningrijden voor iedereen in plaats van de invoering van alleen een heffing voor vrachtwagens. Dat meldt Evofenedex.

“Rekeningrijden voor iedereen gaat er komen. In tegenstelling tot de vrachttaks heeft rekeningrijden voor iedereen wel impact op files en helpt de maatregel om uitstoot te verminderen”, aldus algemeen directeur Machiel van der Kuijl van Evofenedex. “Nu ook het draagvlak in het land groeit, is het verstandiger een systeem voor alle type voertuigen in één keer te ontwerpen. Dit in plaats van eerst sec een systeem voor vrachtauto’s en later ook weer één voor het personenverkeer. Dit voorkomt dat bedrijven na invoering van de vrachttaks in 2023 wéér extra investeringen moeten doen om zich aan te passen aan weer een nieuw betaalsysteem.”

Grootste voorstanders van rekeningrijden zijn te vinden bij D66 (79 procent) en PvdA (78 procent). De weerstand is het sterkst bij PVV (51 procent) en FVD (50 procent). Bij regeringspartij VVD is 48 procent voorstander als de automobilist wordt gecompenseerd door een lagere motorrijtuigenbelasting.

Bron: Evofenedex

2 reacties op “Iedereen ziet wel wat in rekeningrijden

 • Ron Lacet

  Wat een bullshit verhaal. Temeer daar peilingen van Maurice de Hond vaak onbetrouwbaar zijn. Ook beloftes van de overheid zijn vaak onbetrouwbaar en leugenachtig. De files zullen echt niet afnemen zolang er geen variabele werktijden komen
  Straks staan we dus duur in de files want en duur rekening rijden en motorrijtuigenbelasting gedeeltelijk blijven betalen en dure brandstof prijzen
  Zonder co 2 uitstoot groeien er ook geen bomen en bloemen en planten meer want dat is hun zuurstof

 • planner

  LOL…
  Onderzoek gedaan in opdracht van
  ……

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer