iFlex RackGuard van A-Safe wint Industrial Design Award • TTM.nl Ga naar hoofdinhoud

iFlex RackGuard van A-Safe wint Industrial Design Award

De Engelse producent A-SAFE heeft met de iFlex RackGuard indruk gemaakt op de jury van iF Awards in Hamburg, Duitsland en A-SAFE mocht hiervoor de Product Award in Industrie/Handel in ontvangst nemen.

iflex rackguardDit product beschermt magazijnstellingen tegen aanrijdingen met een aantal nooit vertoonde innovaties en is een onderdeel van de nieuwe iFlex productlijn voor complete magazijnbescherming.

De fel begeerde iF Design Awards staan sinds 1953 voor buitengewone ontwikkelingen en prestaties in de industriële design wereld en worden wereldwijd gezien als meest invloedrijke award. De competitie was dit jaar enorm; de internationale jury heeft 5000 inschrijvingen vanuit 53 verschillende landen beoordeeld.

De iFlex Rackguard wordt uit één stuk gefabriceerd, mogelijk gemaakt door de co-extrusie van kunststof en rubber en zorgt voor de optimale absorptie van de impact bij een botsing vanaf de voor- en de zijkant.

De innovatie omvat unieke klemmende scharnier armen die voor een stevige fixatie zorgen en de stelling rondom beveiligt. De centrerende rubberen strips aan de binnenkant van de iFlex RackGuard zorgen voor perfecte positionering, 10 grip punten zorgen voor optimale fixatie om de veiligheid te waarborgen.

De combinatie van deze eigenschappen beperken de kans op instortingsgevaar van de magazijnstelling waardoor personeel, inventaris en machines veilig worden gesteld.

Tom Costello, Industrial Design Engineer van A-SAFE zegt: “ Ons R&D team is erg enthousiast over het winnen van deze prijs en is erg trots dat hun werk wordt erkend door zo’n prestigieuze jury. Door grondige testen en feedback van onze klanten weten wij dat de iFlex Rack Guard marktleider is op het gebied van bescherming en het is fantastisch dat ons product nu ook erkend wordt voor het design. Het A-SAFE R&D team gaat nu hard werken om deze eerste iF Award aan te vullen met vele awards voor de opvolgende generatie van producten waar zij mee bezig zijn.”

De iFlex RackGuards zijn beschikbaar in alle stelling maten en optioneel uitvoerbaar met bedrijfslogo van de gebruiker. Ze zijn gemaakt van het gepatenteerde materiaal Memaplex, het handelsmerk van A-SAFE. De veerkrachtige eigenschappen van dit materiaal zorgen voor de absorptie en het afvoeren van de krachten die vrijkomen bij een botsing. Het is een onderdeel van de nieuwe iFlex product lijn van A-SAFE. Het gamma bevat personen geleidehekken, kunststof vangrail en kolombeschermers.

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer