fbpx Ga naar hoofdinhoud

IKEA gaat elektrisch thuisbezorgen in Amsterdam

IKEA versnelt het tempo waarin het haar thuisleveringen emissievrij wil uitvoeren. In Amsterdam, Los Angeles, New York, Parijs en Shanghai moeten alle leveren in 2020 met elektrische voertuigen gebeuren.

In 2025 moeten alle leveringen van IKEA aan huis wereldwijd gebeuren zonder uitstoot van schadelijke stoffen. “We dagen onszelf uit en inspireren anderen om samen de verandering te bereiken die de planeet nodig heeft. Voor ons is het cruciaal dat onze onderneming duurzaam is. Daarom zetten we nu versneld in op de transitie naar het gebruik van elektrische voertuigen”, aldus IKEA Jesper Brodin (rechts op de foto).

Nulemissie voor thuisleveringen is een belangrijke stap voor IKEA om te voldoen aan de Overeenkomst van Parijs en in 2030 klimaatneutraal te kunnen opereren. IKEA wil ook aan haar klanten laten zien dat duurzame levering mogelijk is. IKEA wil in Zweden al in 2025 een 100 procent emissievrije thuisbezorging hebben.

“Hiermee stelt IKEA haar klanten in staat om een ​​sleutelrol te spelen in de omschakeling van de samenleving naar elektrische voertuigen. In Zweden zijn we intensief bezig om over te schakelen naar duurzame thuisbezorging. Dat gebeurt al met een proefproject in Stockholm”, aldus Jonas Carlehed, Chief Sustainability Officer van IKEA.

IKEA stelt zich ook tot doel dat er in 2020 bij alle IKEA vestigingen laadpunten zijn en het bedrijf wil ook naar gehalveerde emissies voor werknemers- en klantreizen in 2030.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer