I&L Logistiek start fijnmazige geconditioneerde distributie • TTM.nl Ga naar hoofdinhoud

I&L Logistiek start fijnmazige geconditioneerde distributie

Het Tilburgse I&L Logistiek start deze maand met een netwerk voor fijnmazige, geconditioneerde distributie. Daarbij worden gekoelde, diepvries en droge producten gecombineerd met milieuvriendelijke voertuigen uitgeleverd. Ook op particuliere adressen en in stadscentra.
ILHet gaat hierbij om kleine pakketten, een enkele rolcontainer of een pallet. Door de fijnmazigheid van het netwerk en de milieuclassificering van haar voertuigen zegt I&L Logistiek probleemloos uit te kunnen leveren in stadscentra -ook binnen milieuzônes- en op particuliere adressen. I&L Logistiek ziet zich zelf als een bedrijf dat een aanvullende dienst op de bestaande transportmarkt levert. Veel transporteurs gebruiken het netwerk van I&L als verlengstuk van hun eigen netwerk waarbij de ‘kleine’ adressen via het distributiecentrum van I&L Logistiek lopen. Die zorgt dan vervolgens voor uitlevering. Er wordt bij de distributie in binnensteden samengewerkt met Binnenstadservice.nl dat momenteel actief is in Nijmegen, Arnhem, Den Bosch en Maastricht. Afgelopen zomer heeft I&L Logistiekop een nieuwe locatie te Tilburg een nieuw, modern distributiecentrum in gebruik genomen. I&L Logistiek zet op dit moment al zo veel mogelijk klimaatneutrale voertuigen in. De leveringen in het netwerk zullen in eerste instantie worden uitgevoerd met voertuigen op aardgas of met EURO 5/EEV motoren. Vanaf volgend jaar zullen daar elektrische voertuigen aan worden toegevoegd.
Binnenstadservice is in Nederland al 18 maanden actief en daarmee het eerste binnenstedelijke distributieconcept dat haar maatschappelijke voordeel nu al heeft aangetoond.
Bron: I&L Logistiek

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer