Illegalen zwemmen naar ferryterrein Hoek van Holland • TTM.nl Ga naar hoofdinhoud

Illegalen zwemmen naar ferryterrein Hoek van Holland

Illegale migranten zetten vaker hun leven op het spel om via Hoek van Holland naar Engeland te reizen. Ze zwemmen nu zelfs via de Nieuwe Waterweg naar het ferryterrein. De Koninklijke Marechaussee uit haar zorgen over deze trend in het AD van woensdag.

In de eerste helft van dit jaar pakte de marechaussee 580 zogenoemde inklimmers op, mensen die zich verstoppen in trucks. Ruim twee van de drie (68 procent) zijn Albanees.  De afgelopen maanden is het meerdere keren voorgekomen dat immigranten via het water de vrachtwagens proberen te bereiken, bevestigt ook ferrymaatschappij Stena Line. De mannen springen buiten het vrachtwagenterrein in het water en zwemmen om het hek heen, dat ongeveer 2 meter de Nieuwe Waterweg in steekt. De parkeerplaats grenst aan het water en is aan de overige drie kanten omheind.

Het zwemmen is een gevolg van verscherpte veiligheidsmaatregelen. Zo is de omheining recentelijk deels met schrikdraad uitgerust en patrouilleert de marechaussee er regelmatig met speurhonden. Sinds kort wordt ook een helikopter ingezet. Ook heeft de gemeente Rotterdam de begroeiing rondom het Stena Line-terrein verwijderd voor beter overzicht.

Zwemmen in de Nieuwe Waterweg is levensgevaarlijk. De Koninklijke Nederlandse Redding Maatschappij (KNRM) laat bij monde van Ron Zegers weten dat dit door de stroming komt. „Die kan wel 8 à 9 kilometer per uur zijn. Belangrijk is hoe vaardig de zwemmers zijn. Gelukkig hebben we nog niks met immigranten meegemaakt, maar dat kan morgen anders zijn.”

In het 10.000 inwoners tellende Hoek van Holland begint de aanwezigheid van de vele Albanezen „langzaam te schuren”, aldus het AD. De inwoners ergeren zich aan het afval dat de immigranten achterlaten in bosjes, bunkers en schuren. Soms wordt er ontlasting aangetroffen. „De irritatiegrens is bereikt”, zegt Ineke Vos, lid voor de PvdA van de gebiedscommissie.

Eén reactie op “Illegalen zwemmen naar ferryterrein Hoek van Holland

  • T Veerman

    Dat tuig oppakken en direct ons land uitgooien.
    We hebben hier al genoeg vullis met dank aan de EU en z,n open grenzen totaal mislukt snel weer dicht wat moeten we allemaal met niet opgeleide vreemde figuren hier die ons alleen maar bakken met geld kosten.
    Laten ze hun eigen land eens op gaan bouwen zo ook de Polen Roemenen Bulgaren Letten Litouwers Afrikanen en Moslims waar ook vandaan.
    Ze komen allemaal op de geldpotten van ons af en wij maar betalen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer