Ga naar hoofdinhoud

ILT en NIWO sluiten convenant

De Inspecteur-generaal van de Inspectie Leefomgeving en Transport (ILT), mevrouw Jennie Thunnissen, en de directeur van de NIWO, Gerrit-Jan Olthoff, hebben op 16 januari een convenant ondertekend.

Transport NederlandEr is afgesproken dat gegevens worden uitgewisseld over de controle ter plaatse (locatie van de ondernemer) om vast te stellen of op die locatie daadwerkelijk de wegtransportondernemer zijn bedrijf uitoefent. Er wordt onder meer gekeken of er een vervoersmanager is, de relevante bedrijfsadministratie op orde is en of de actuele planning van ritten met rij- en rusttijden aanwezig is. Verder zijn afspraken gemaakt over de gegevensuitwisseling tussen de ILT en de NIWO in het kader van ERRU, Europese afspraken om door vervoersondernemingen gemaakte overtredingen uit te wisselen.

De ILT en de Nationale en Internationale Wegvervoerorganisatie (NIWO) hebben beide als doel dat de voor het wegtransport de wettelijke eisen worden nageleefd. Ook willen beide partijen voorkomen dat vergunningen door transportondernemingen worden gebruikt om niet-legale activiteiten uit te voeren. Een goede uitwisseling van gegevens tussen beide organisaties is naar mening van beide onmisbaar.

In het convenant wordt omschreven hoe die uitwisseling geschiedt. Daarbij wordt er rekening gehouden met de geldende regelgeving op het terrein van de privacy. De convenantpartijen willen met dit convenant de samenwerking nog beter laten verlopen.

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer