ILT luistert naar transportsector over vereenvoudiging tarievenstelsel • TTM.nl Ga naar hoofdinhoud

ILT luistert naar transportsector over vereenvoudiging tarievenstelsel

De Inspectie Leefomgeving en Transport (ILT) heeft maandag 4 juli een bijeenkomst met de transportsector gehouden over een nieuw, vereenvoudigd tarievenstelsel voor alle vergunningen die de ILT en Kiwa verlenen aan de verschillende sectoren, zoals luchtvaart en binnenvaart. De sector kan daar haar mening geven over het nieuwe stelsel en over de wijze waarop het wordt ingevoerd.

Schultz: 'Prijsbeleid tachograafkaarten moet transparanter'ILT en Kiwa geven honderden verschillende typen vergunningen af aan bedrijven, instellingen en personen uit de transportwereld.

Het voorgestelde nieuwe ILT-stelsel kent nog zeven, vaste tariefbedragen per sector. Het vergunningenstelsel van Kiwa wordt op soortgelijke wijze herzien, met een beperkt aantal tarieven per sector. Zo wordt het gehele stelsel transparanter en eenvoudiger.

De reacties van de transportsector worden meegewogen in het voorstel voor invoering van het nieuwe tarievenstelsel per 1 januari 2017. De gemiddelde lasten voor het bedrijfsleven worden door de invoering niet hoger dan nu.

Onlangs werd duidelijk dat het een rommeltje is bij ILT en Kiwa wat betreft tarieven.

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer