Imbema introduceert ‘revolutionair’ trailerslot met app ontgrendeling • TTM.nl Ga naar hoofdinhoud

Imbema introduceert ‘revolutionair’ trailerslot met app ontgrendeling

Imbema introduceert op de komende IAA in Hannover de SBS Fox. Een ‘revolutionaire’ trailerdeurslot rekent af met de nadelen van mechanische sloten. De SBS Fox werkt zonder sleutel of batterijen met behulp een app op een smartphone.

SBS voert een brede range producten, van de bekende mechanische Turtle tot de elektronische Inlock en het nieuwe Hornet beveiligingsslot. Maar veel transporteurs zoeken een oplossing die hier tussenin zit. Dat is waar de Fox gepositioneerd wordt.

“De SBS Fox is een compact opbouwslot dat je opent met een app op je telefoon. De ontgrendeling gaat via NFC of te wel Near Field Communication. Dat is dezelfde techniek die een smartphone gebruikt bij het contactloos betalen in een winkel.” vertelt Gertjan van der Veer, Product Development Manager bij Imbema.

“De chauffeur opent de app waarin de code zit op zijn telefoon en houdt die vervolgens bij het slot. Via NFC ontgrendelt de elektronica de inwendige mechaniek, waarna de chauffeur het slot met de hand opent. Geen batterij en geen sleutels die je kwijt kunt raken. En dus ook geen administratie wie welke sleutel heeft. Ook is de Fox nagenoeg onderhoudsvrij.”

Via de app kan er nog veel meer. “De versleuteling van de codes is military grade: dus heel hoog en niet op afstand uitleesbaar. En de planner kan vanaf zijn computer allerlei extra parameters inprogrammeren. Bijvoorbeeld dat de app vergrendeld blijft tijdens de reis. De chauffeur moet dan alleen even bellen als hij op zijn bestemming is, zodat de planner de app weer open kan zetten. Deze functie zou in een later stadium ook automatisch via geofencing kunnen gaan.”

“De SBS Fox heeft nog een ander voordeel”, vertelt Van der Veer. “Het heeft een slamlock functie. Als de chauffeur zijn deuren dichtdoet, valt de Fox meteen in het slot en is de trailer vergrendeld. Hij kan dus nooit zijn slot vergeten te activeren. En omdat het slot aan de buitenkant van de deur zit, is het snel en dus kostenefficiënt op te bouwen.”

Op de IAA zal de officiële launch van het nieuwe slimme trailerslot zijn. Imbema toont haar productrange in Hal 25 op stand C71.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer