Ga naar hoofdinhoud

In de aanbieding: een McLaren FH-450

Komend weekend begint in Australië het nieuwe Formule 1-seizoen. Het team van McLaren heeft met haar motoren ook haar logistiek vernieuwd en daarom haar Volvo truckvloot te koop gezet.

De negen Volvo’s FH van McLaren Formula 1 zijn vanaf begin april aan te schaffen bij Volvo Used Truck Centres in Londen, East Anglia, North en Schotland.

Het team van McLaren heeft de Volvo’s begin 2016 in gebruik genomen. Het gaat om 4×2 trekkers met het stuur aan de linkerzijde. De Volvo’s hebben gelukkig geen Honda-motor maar ze zijn allemaal uitgerust met Volvo’s D13K-motor van 540 pk. De auto’s zijn voorzien van Globetrotter XL-cabines in de meest luxe uitvoering, voorzien van koelkasten en magnetrons. Alle trucks hebben een zilvergrijze lak en hebben een kilometerstand die de 50.000 km in de meeste gevallen niet overschrijdt. Elke McLaren FH-540 heeft vanaf het begin een Volvo servicecontract gehad.

Sommige van de FH’s hebben de standaard chassishoogte en sommige hebben een XLow 810mm-chassis. Een van de voertuigen heeft Volvo’s 12 gangs I-Shift Dual clutch geautomatiseerde versnellingsbak, Dynamic Steering en Independent Suspension.

De voertuigen werden in 2016 allemaal geleverd aan McLaren voor het vervoer van hun Formule 1-raceauto’s en ondersteuningsapparatuur over de verschillende Europese circuits.

Elke McLaren FH-450 wordt geleverd met een certificaat van echtheid, geproduceerd en ondertekend door McLaren. Wie een stukje racegeschiedenis wil hebben moet snel zijn want de verwachting is dat de belangstelling groot is. Het plaatsen van een pre-order voor de start van de verkoop in april is mogelijk tegen een aanbetaling.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer