InBev kiest nieuw Europees transportplanningsysteem • TTM.nl Ga naar hoofdinhoud

InBev kiest nieuw Europees transportplanningsysteem

InBev, de grootste brouwerij ter wereld, gaat samenwerken met Quintiq voor haar Europese transportplanning. Ordina België verzorgt de implementatie.

InBev gebruikt het Quintiq-systeem voor het beheer van de distributie in geheel West-Europa. Het systeem stemt ‘Full Truck Load’-vervoer (FTL) en ‘Less than Truck Load’-vervoer (LTL) tussen fabrieken, distributiecentra en klanten op elkaar af.
 
De belangrijkste doelstellingen voor InBev zijn het optimaliseren van transportkosten, het creëren van een grotere synergie tussen uitgaande en inkomende goederenstromen en een dynamische planning van distributiekanalen en distributeurs. Een van de grootste uitdagingen voor InBev is de integratie van uitgaande goederenstromen (naar de klanten) en inkomend transport (retourstroom).
 
De Quintiq-oplossing ondersteunt onder andere carrierallocatie, rijwetgeving en continue transporten. De planningsoftware omvat een automatische planner die een goede eerste oplossing aandraagt. Het systeem biedt een optimale planning binnen een flexibele en transparante omgeving. De planninghorizon ligt tussen de 24 en 48 uur.
 
“InBev kiest voor Quintiq omdat dit bedrijf flexibel inspringt op landenspecifieke issues”, zegt Patrick Mullie, transportmanager bij Logistic Development Western Europe van InBev. “De software is bovendien eenvoudig te configureren, waardoor we het systeem flexibel kunnen aanpassen aan marktveranderingen.”
 
Duitsland is het eerste land waar het systeem wordt geïmplementeerd. In dit land alleen al vinden er naar schatting zo’n 100.000 van dergelijke ritten plaats vanuit vijf verschillende fabrieken. De implementatie start in april van dit jaar.
 
Bron: Engineeringnet/Quintiq

 


Auteur: Arjan Velthoven

 

ttm.nl

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer