Inspectie SZW controleert pakketdiensten • TTM.nl Ga naar hoofdinhoud

Inspectie SZW controleert pakketdiensten

De Inspectie SZW gaat extra controleren in de koerierssector. Dat meldt FNV Bondgenoten, dat daarover is getipt door kaderleden in diverse koeriersbedrijven.

pakketdienstReinier Stroo, bestuurder van FNV Bondgenoten: “De verwachting is dat die controles vooral plaatsvinden bij de grote bedrijven: PostNL, GLS, DHL en Selektvracht, UPS, TNT Express, DPD en FedEx. En op de bedrijven die als subcontractor voor deze bedrijven rijden.”

De Inspectie SZW (onder meer de vroegere Arbeidsinspectie) controleert bijvoorbeeld of werkomstandigheden geen gevaar opleveren voor de gezondheid van werknemers. Stroo: “Niet alleen de werkdruk van de chauffeurs, maar ook de omstandigheden in de loods en soms op kantoor zijn een bron van klachten, weten wij als FNV Bondgenoten. Ook controleert de Inspectie via welke constructies mensen werken voor bedrijven.  Bestrijding van zogenoemde schijnzelfstandigheid is een belangrijk speerpunt op dit moment.”

Aanleiding voor de extra controles is een onderzoek van het onderzoeksbureau SOMO naar de werkomstandigheden bij de grote koeriersbedrijven, gedaan in opdracht van FNV Bondgenoten. De staking van subcontractors bij PostNL deed nog eens een duit in het zakje.  Stroo: “Wat ons betreft is onderzoek een goede zaak. Immers, waar zaken mis zijn, moeten die worden opgelost. De Inspectie SZW heeft precies dat als taak. Prima dat zij haar taak serieus neemt en haar verantwoordelijkheid pakt.”

Eén reactie op “Inspectie SZW controleert pakketdiensten

  • Johan

    Dat is een mooi voornemen! De parkeerplaatsen op de snelwegen rond de distributiecentra zijn wat dat betreft ook een vrijplaats voor snorders.
    Op de parkings rond Eindhoven/Geldrop/Best tel ik dagelijks Poolse busjes die wachten op vracht of buit, dat is nooit duidelijk.
    Zeker niet overbodig om nog maar eens te wijzen op het feit dat boven een vervoerd gewicht van 500 kg een VERGUNNING noodzakelijk is.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer