Intelligent sturen met kennis van vroeger èn nu • TTM.nl Ga naar hoofdinhoud

Intelligent sturen met kennis van vroeger èn nu

“De BSS-app visualiseert de prestatie van bedrijfsprocessen op basis van zowel historische als realtime data”, aldus Orlando van Amson (rechts) en Romario Lodder.

(oktober 2014) – “Voor een efficiënte bedrijfsvoering is het geen vraag meer of je data uit verschillende systemen moet samenvoegen tot informatie, maar is het noodzaak”, stelt Orlando van Amson van Glomidco. Hij constateert dat bedrijven die hier mee bezig zijn vooral historische gegevens gebruiken. “Als je die combineert met realtime data, kun je je bedrijf intelligenter en ook dynamisch aansturen.” Glomidco brengt dit binnen handbereik met de Business Statistics Solution app.

“De BSS-app visualiseert de prestatie van bedrijfsprocessen op basis van zowel historische als realtime data”, aldus Orlando van Amson (rechts) en Romario Lodder.
“De BSS-app visualiseert de prestatie van bedrijfsprocessen op basis van zowel historische als realtime data”, aldus Orlando van Amson (rechts) en Romario Lodder.

Alles in een onderneming met elkaar in verbinding brengen door slimme IT-oplossingen. Met als doel: processen verbeteren, inzicht geven in de eigen prestaties en die van partners of klanten, en nieuwe business mogelijk maken. Dat is in een notendop waar IT-specialist Glomidco zich mee bezighoudt. “We ondersteunen onze klanten bij het inventariseren van noodzakelijke veranderingen binnen hun organisatie. Om die te

realiseren verbeteren we het bestaande ICT-landschap door systemen, applicaties en data aan elkaar te koppelen”, vertelt Van Amson, practice leader business consultancy. Glomidco is in 2000 gestart in de financiële sector, maar heeft inmiddels ook de nodige ervaring in transport en logistiek, onder andere bij Van Gansewinkel, Kühne & Nagel, PostNL Pakketten en Wehkamp.nl.

Van Amson geeft aan dat de gegevens die nodig zijn voor procesoptimalisatie en intelligente stuurinformatie meestal al aanwezig zijn. “Maar wel in verschillende systemen, zoals een TMS, WMS, boordcomputers, ritplanningssysteem en Excel. Wij brengen die gegevens samen en visualiseren ze. Daarbij kijken we niet alleen naar het verleden, maar ook naar het heden en de toekomst.”

Intelligent Business Operations

Glomidco’s IBO-oplossing voegt data uit historische en realtime databronnen samen, zoekt naar patronen en knelpunten en brengt oplossingen in kaart.
Glomidco’s IBO-oplossing voegt data uit historische en realtime databronnen samen, zoekt naar patronen en knelpunten en brengt oplossingen in kaart.

Deze aanpak, die Intelligent Business Operations (IBO) heet, gaat een stap verder dan Business Intelligence. Glomidco’s oplossing voegt gegevens samen uit historische en realtime databronnen, realtime informatiestromen en realtime gebeurtenissen. Vervolgens zoekt de software naar patronen, inventariseert knelpunten en brengt mogelijke oplossingen in kaart. “Die oplossingen leggen we vast in business rules. Treedt een probleem opnieuw op, dan lost onze software het automatisch op of stelt de juiste beslissing daartoe voor”, licht Van Amson toe. “Dat bespaart niet alleen tijd en geld, maar maakt je ook minder afhankelijk van de kennis van één of enkele personen binnen de organisatie.”

Als voorbeeld noemt hij de planning. “Als een chauffeur onderweg vertraging oploopt, heeft dat invloed op de rest van de rit. De planner moet dan bijsturen. Onze software kijkt naar de actuele gegevens die binnenkomen vanuit de truck – eventueel ook uit externe bronnen zoals file-informatie of de weersverwachting – en combineert die met de business rules. Vervolgens krijgt de planner advies hoe hij het beste kan handelen. Zo kun je de planning verbeteren, terwijl de planner wordt ontlast.”

Dynamisch aansturen

Omdat ook wordt gekeken naar realtime data is het mogelijk de organisatie dynamisch aan te sturen. “Bijvoorbeeld een logistiek dienstverlener met een eigen distributiecentrum”, zegt Van Amson. “Uit kostenoogpunt ziet het bedrijf de eigen trucks het liefst zo snel mogelijk laden of lossen en weer de weg op gaan. Dankzij de informatie uit mobiele devices ziet onze oplossing wanneer de eigen auto’s op het dc aankomen. De software past dan de dockplanning zodanig aan dat zij het eerst aan de beurt komen en hun rit snel kunnen vervolgen.”

Ook kan de planning in het warehouse worden aangepast als de verwachte aankomsttijd van een vrachtauto wijzigt. Van Amson: “Stel, een truck komt niet meer vanmiddag, maar morgenvroeg. Dan kan onze software de planning voor orderpicking en het klaarzetten van de zendingen voor deze auto meeveranderen.” Een ander voorbeeld is dat een chauffeur eerder dan verwacht gaat aankomen op het volgende adres. “Ons systeem kan dan bijvoorbeeld een bericht naar de boordcomputer sturen dat de chauffeur 10 km/uur langzamer kan rijden”, zegt Van Amson. “Dat bespaart brandstof en vermindert de CO2–uitstoot.”

BSS app

De BSS-app maakt intelligente stuurinformatie niet alleen toegankelijk voor (middel)grote, maar ook voor kleine logistieke bedrijven.
De BSS-app maakt intelligente stuurinformatie niet alleen toegankelijk voor (middel)grote, maar ook voor kleine logistieke bedrijven.

Om deze toepassingen te realiseren worden de systemen van een klant gekoppeld aan een Enterprise Service Bus (ESB). Die verzorgt de communicatie tussen alle systemen. “De ESB ontvangt berichten uit verschillende systemen”, legt Van Amson uit. “Elk bericht bestaat uit gebeurtenissen, die de ESB uit het bericht filtert en verpakt in nieuwe bestanden die kunnen worden gelezen door bijvoorbeeld het TMS, het ritplanningssysteem of het WMS. Vervolgens routeert de ESB de berichten naar het juiste systeem.”

Van Amson vertelt dat de ESB deel uitmaakt van het IBO-platform, dat middenin de organisatie staat om de processen intelligent te kunnen beheren en aansturen. Vanwege de kosten die met zo’n project gepaard gaan, wordt IBO vooral in middelgrote en grote organisaties ingezet. Om intelligente stuurinformatie toegankelijk te maken voor iedereen, niet alleen in (middel)grote, maar ook in kleinere bedrijven, heeft Glomidco een nieuwe app ontwikkeld: de Business Statistics Solution (BSS) app. “De BSS-app visualiseert de prestatie van bedrijfsprocessen, niet alleen gebaseerd op historische, maar ook op actuele gegevens”, vertelt Romario Lodder, die als manager Solutions DevOps betrokken is bij de ontwikkeling van de BSS-app. “Bijvoorbeeld het percentage verandering in aantallen orders per regio ten opzichte van vorige maand of dezelfde periode vorig jaar. Zo geeft de BSS-app direct inzicht in hoe de business ervoor staat en waar knelpunten zitten.”

Prestatie chauffeur

De afdeling Education verzorgt speciale trainingen waarin het IT-platform en de werking van de BSS-app de revue passeert.
De afdeling Education verzorgt speciale trainingen waarin het IT-platform en de werking van de BSS-app de revue passeert.

Om de benodigde gegevens te verzamelen, worden de ICT-systemen van de gebruiker gekoppeld aan een ESB bij Glomidco. Die combineert de binnenkomende data en geeft ze door aan de BSS-app. Voor de app betaalt de gebruiker een vaste maandelijkse fee. Daar komen de kosten voor de interfaces met de ESB nog bij. “Die zijn afhankelijk van het aantal interfaces en wie ze gaat realiseren”, zegt Lodder. Dit laatste kan Glomidco overigens ook verzorgen.

Lodder noemt nog een andere mogelijke toepassing van de BSS-app in de transportsector: een nauwkeurig inzicht in de prestatie en kosten van een chauffeur. “De analyses van boordcomputersystemen laten wel zaken zien als het verbruik en rijgedrag per chauffeur of groep chauffeurs, maar een vervoerder wil soms ook weten hoe zijn chauffeurs presteren op verschillende types auto’s en op verschillende routes”, zegt Lodder. “Of je wilt als vervoerder weten waar de auto’s zijn, waar ze op tijd zijn, waar met vertraging en waarom. Om een antwoord op dit soort vragen te krijgen, moeten data uit onder meer het TMS, plansysteem en de boordcomputers worden gecombineerd. Dat doen we met de BSS-app, die de informatie visualiseert zodat je kunt sturen op basis van kennis van nu èn ervaring uit het verleden.”

Dit artikel werd eerder gepubliceerd in TTM.nl magazine van oktober 2014. Feiten, namen, omstandigheden en andere details waren correct ten tijde van deze eerste publicatie. De redactie beseft dat deze in de tussentijd veranderd kunnen zijn. Hier kunnen echter geen rechten aan worden ontleend.

Auteur: Sandra Waenink

Foto’s: Koos Groenewold

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer