Interchains lanceert vergelijkingsplatform voor verladers en transporteurs • TTM.nl Ga naar hoofdinhoud

Interchains lanceert vergelijkingsplatform voor verladers en transporteurs

Interchains en Adaption hebben onlangs de handtekening gezet onder de samenwerkingsovereenkomst voor het aanbieden van de logistics calculator. De logistics calculator is een vergelijkingsplatform voor tarieven die gebruikt kunnen worden door verladers en transporteurs.

“We zien dat veel verladers nog onvoldoende overzicht hebben in de tarieven van hun transporteurs. Er wordt in de praktijk nog veel gewerkt met losse tarievensheets”, vertelt Derk Klaver, business developer van Interchains. Doordat alle tarieven niet centraal opgeslagen zijn is het bijna onmogelijk geworden om verschillende transporteurs en hun tarieven met elkaar te vergelijken.

De calculator is eigenlijk een vergelijkingsplatform voor logistieke tarieven. Het vergelijken kan op basis van verschillende criteria. Er kan vergeleken worden op basis van de prijs voor de rit maar bijvoorbeeld ook op het ophaal- en aflevermoment of de rating van de service van de transporteur. Interchains upload periodiek de tarieven voor de gebruikers van de calculator. “Door het aanbieden van een extra stukje service, in dit geval het periodiek uploaden van alle tarieven, proberen wij onze klanten zo veel mogelijk te ontlasten”, aldus Klaver.

Interchains heeft vorig jaar de Logistics Control Tower van Adaption in gebruik genomen. Tijdens de verschillende gesprekken van Interchains kwam vaak de wens naar voren om kleinschalig en snel te beginnen.

Door de inzet van de calculator en de 4PL dienstverlening van Interchains kunnen nieuwe klanten wennen aan het uitbesteden van hun data management. Interchains zorgt er voor dat tarieven, in verschillende bestandsindelingen, worden verwerkt in de calculator. Door een gestandaardiseerd proces kunnen snel en efficiënt alle mogelijke tarieven worden verwerkt.

Adaption staat bekend om de bug-vrije en eenvoudig te gebruiken software. Met meer dan 10 jaar ervaring leveren zij hoogwaardige software in hun Logistics Cloud Suite. Door de recente overeenkomst met Interchains is het mogelijk om als gebruiker de logistics calculator te gebruiken zonder zelf alle tarieven te uploaden.

Met de inzet van de calculator kan Interchains de hele markt voor verladers ontzorgen.  Interchains en Adaption hopen in 2019 de tool samen verder uit te breiden om ook agenten netwerken de mogelijkheid te geven om onderling hun tarieven te vergelijken. “Volgend jaar gaan we onze dienstverlening nog een stukje uitbreiden door ook agenten netwerken op te nemen in de calculator. Nu is het vaak zo dat agenten geen inzicht hebben in elkaars tarieven. Willen ze tarieven bij elkaar opvragen dan gaat er vaak veel tijd verloren aan het wachten op antwoord. Dit komt ook weer door het gebrek aan inzicht maar bijvoorbeeld ook doordat er in verschillende tijdzones gewerkt wordt”, legt Lodewijk Hermans, accountmanager bij Interchains, uit. Door zich gezamenlijk aan te sluiten op de calculator worden de tarieven gecentraliseerd. Hierdoor zullen de agenten in staat zijn hun klanten veel sneller te woord te staan.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer