Ga naar hoofdinhoud

Investeerder creëert megatransporteur EV Cargo

EV Cargo is de naam van een nieuw transportconsortium, bestaande uit zes grote transportbedrijven, samengesteld door kapitaalinvesteerder EmergeVest. Door de overname van Adjuno, Allport Cargo Services, CM Downton, Jigsaw, NFT en Palletforce creëert EmergeVest met EV Cargo de grootste zelfstandige logistieke speler op de Britse markt, goed voor 850 miljoen pond omzet per jaar.


Alle zes bedrijven maken deel uit van een platform van Britse logistieke bedrijven die worden beheerd door het wereldwijde investeringsbedrijf EmergeVest. EmergeVest, opgericht in 2013, heeft de groep in minder dan vijf jaar opgericht en gelooft dat het nu tijd is om EV Cargo te vormen om nieuwe synergieën, voordelen en kansen te creëren voor de gecombineerde business en haar stakeholders.

Individueel zijn de zes bedrijven erkende experts in hun respectievelijke domeinen met een diep logistiek erfgoed, sterke erkenning en goodwill op de markt. Elk bedrijf behoudt zijn eigen identiteit en blijft supply chains beheren voor ’s werelds toonaangevende merken.

EV Cargo omvat vier belangrijke operationele segmenten: Express, Global Forwarding, Logistics en Technology. EV Cargo opereert onder de groepsstructuur en hanteert een op cargo gerichte aanpak, waarbij de behoeften van de klant in de hele toeleveringsketen centraal staan ​​door het samenbrengen van de beste mensen, processen, technologie en netwerken.

EV Cargo is voorstander van innovatie en duurzaamheid en maximaliseert kansen voor efficiëntie en groei op bestaande en nieuwe markten. Voortdurende investeringen in het hele netwerk zullen de groei stimuleren, acquisities stimuleren en ervoor zorgen dat EV Cargo wordt aangedreven door de beste technologie.


Een belangrijk voordeel van de toegenomen schaal van EV Cargo zal nieuwe kansen zijn voor werknemers met verbeterde loopbaanontwikkelingspaden binnen de groep. Het bestuur van EV Cargo wordt geleid door EmergeVest-oprichter Heath Zarin als chief executive officer, ondersteund door chief strategy officer Simon Pearson, general counsel Mark Davis en de chief executives van de vier belangrijkste operationele segmenten.

Heath Zarin, CEO van EV Cargo: “We zijn verheugd om de oprichting van EV Cargo aan te kondigen, waarmee we ons Britse logistiek- en technologieplatform samenbrengen in een gecombineerde £ 850 miljoen bedrijfsstructuur. EV Cargo zal onze bestaande strategie van het leveren van missiekritieke supply chain-diensten gebaseerd op mensen, technologie, innovatie en duurzaamheid voortzetten. Door nauwer samen te werken en extra mogelijkheden te creëren, zullen we nieuwe en bestaande klanten toegang bieden tot een breder scala van toonaangevende geïntegreerde oplossingen.”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer