Nieuws

Irizar presenteert elektrische truck

Een grote verrassing van de Spaanse busfabrikant Irizar: bij de opening van haar nieuwe E-mobilityfabriek in het Baskische Aduna werd het prototype van een elektrische truck gepresenteerd.

Irizar investeerde 75 miljoen euro in haar nieuwe fabriek, waar jaarlijks 1000 elektrische voertuigen geproduceerd kunnen worden. Voorlopig zijn dat bussen en trams, maar naar verwachting start in het voorjaar van 2019 ook de productie van de ‘IE Truck’, zoals de elektrische truck officieel heet.

Het model dat in Aduna werd getoond is een 6×2 chassis, voornamelijk geschikt als huisvuilchassis. De mogelijkheid voor het maken van een voertuig geschikt voor distributie- of andere binnenstedelijke doeleinden is er zeker, aldus Irizar. De IE Truck heeft een totaalgewicht van 18 ton en heeft een cabine met een kenmerkende low entry instap. De truck heeft volgens vakblad Touringcar & Bus een 230 kW motor en een 120 kWh accupakket. Daarmee is een actieradius van circa 200 km mogelijk. Voor zwaardere toepassingen of voor meer bereik kan een range-extender op basis van CNG worden geleverd.

Irizar heeft inmiddels ruime ervaring met elektrische voertuigen en kan voor de IE Truck ruimschoots putten uit componenten die het zelf ontwikkeld heeft.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven