Wat is de overeenkomst tussen Max Verstappen en Martin van den Brink? • TTM.nl Ga naar hoofdinhoud

Wat is de overeenkomst tussen Max Verstappen en Martin van den Brink?

“Ik ben enorm teleurgesteld en gefrustreerd.” Het zijn woorden die Max Verstappen veelvuldig spreekt dezer dagen. Maar ze komen uit de mond van Martin van den Brink, direct na zijn uitvallen in de Silk Way Rally. Ook Van den Brink baalt enorm van zijn Renault-motor, vooral van de aanpassingen daaraan. “De motor laat ons keer op keer in de steek. Ik voel wat dat betreft heel erg mee met Max Verstappen.”

Martin van den Brink maakte dinsdagmiddag geen geheim van zijn gevoelens. De equipe van Mammoet Rallysport begon voortvarend aan de vierde etappe van de Silk Way Rally. Na 180 kilometer sloeg de pechduivel echter keihard toe. “Het is over en uit”, aldus een duidelijk teleurgestelde Van den Brink.

Voor Martin van den Brink is het zoveelste technische probleem een forse streep door zijn sportieve rekening. “Ik word er echt moedeloos van. De frustraties stapelen zich op. Ik voel me machteloos.” Volgens de teameigenaar van Mammoet Rallysport is het inmiddels duidelijk waar het aan schort. “We hebben met ons team alles op de rit. Ik ben er van overtuigd dat wij alles doen wat we moeten doen om te kunnen presteren. Het probleem is de techniek. De motor laat ons keer op keer in de steek. Ik voel wat dat betreft heel erg mee met Max Verstappen. Ook hij kampt met veel pech en komt in situaties waar hij niets aan kan doen. We weten dat we het kunnen, maar zo komt het er niet uit.”

Volgens Van den Brink wordt de Renault-motor wat hem betreft te veel getuned. “Wij willen dat de motor betrouwbaar is. We hebben vaak gevraagd om het vermogen terug te schroeven. De motorenleverancier wil echter steeds een stapje verder. We verschillen duidelijk van inzicht met Mario Kress over dit vraagstuk.” Met minder vermogen ziet Van den Brink meer kansen op resultaat. “We weten inmiddels dat er veel kapot gaat omdat er te veel vermogen is. Na tien jaar ervaring weten we wel een keer waar we over praten. Wij vinden ook dat we bepaalde onderdelen preventief moeten vervangen. Als er te veel krachten op de onderdelen komt gaat het een keer kapot. Wij kunnen met minder kracht ook prima uit de voeten. Ik kan ook met minder power een etappe winnen. Dat hebben we laten zien.”

Op deze manier gaat de lol er voor Martin van den Brink en zijn trouwe manschappen snel vanaf. “We kunnen nu naar huis. Dat is een gigantische tegenvaller. Maar ook Pascal de Baar en Gert Huzink van het Riwald team hebben de motor van hun Renault truck kapot en zijn ook uit de strijd.”

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer