Ga naar hoofdinhoud

Iveco Schouten biedt studenten techniek stageplek mét baangarantie

Familiebedrijf Iveco Schouten, met 10 vestigingen dealer van Iveco en Fiat Professional, start een campagne om jong technisch personeel te werven. De campagne – jouwleukstebaan.nl, met een aantrekkelijk aanbod voor technische studenten – borduurt voort op de contacten van Iveco Schouten met VMBO-opleidingen over loopbaankansen en – begeleiding. Doel is technische opleidingen en studenten met stageplekken te helpen en voor de vestigingen een betere instroom te krijgen. Met een stageplek mét baangarantie heeft Iveco Schouten voor de technische jeugd een fraai aanbod. Dat werd bekend gemaakt op de MobiliteitsRAI, waar presentator Rob Kamphues de aftrap van de campagne verrichtte.

“We zoeken met branche-organisaties al langer opties om de vergrijzing en de slechte instroom van jong personeel te tackelen”, zegt directeur Fred Schouten. “Een gezamenlijke aanpak is een lang traject, want er spelen vele belangen. Daarnaast hebben opleidingen moeite om stageplekken te vinden en bedrijven vinden moeilijk nieuw personeel. Dan mag de druk niet bij de student liggen. Wij gaan studenten nu via onze vestigingen benaderen en zoeken hen op als zij de beroepskeuze maken. Niet met ‘random’ adverteren – met 10 vestigingen een uitdaging op zich – maar met een fraai aanbod. Ze krijgen bij ons een stageplek mét baangarantie én wij betalen hun B-rijbewijs! Via een Facebook- en Instagramcampagne komen ze op de centrale site www.jouwleukstebaan.nl. Wie zich aanmeldt, heeft eigenlijk zijn stageplek gevonden. We weten zeker dat wie een baan bij ons kiest, hier zijn leukste baan vindt.”

Fred Schouten: “Het is in ‘techniek’ vijf voor twaalf geweest. Al jaren wordt geroepen dat ‘Nederland een kennis-economie moet worden’. Als gevolg daarvan kampen technische sectoren nu met een achterstand aan instroom. Er worden zelfs televisieprogramma’s gewijd aan wat zo eufemistisch ‘krapteberoepen’ wordt genoemd. De oorzaak ligt feitelijk jaren geleden. Plus dat technische beroepen een imago-achterstand hebben; vooral bij ouders. Ja, monteurs krijgen wel eens vieze handen en zitten niet achter een bureau. Maar het salaris en toekomstperspectief zijn prima! Wij vertellen onze stagiairs altijd wat een technisch specialist verdient. En dat in elke vestiging een transparante en hulpvaardige sfeer heerst. Onze leermeesters helpen stagiairs actief bij hun studie en ontwikkeling. Bijna allemaal blijven ze bij ons werken als ze hun studie hebben afgerond.”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer