Iveco wil ‘partner for sustainable transport’ zijn • TTM.nl Ga naar hoofdinhoud

Iveco wil ‘partner for sustainable transport’ zijn

Iveco is als zelfbenoemd ‘partner for sustainable transport’ prominent aanwezig tijdens Transport Compleet Gorinchem 2018. Op de Iveco stand H104 is de Daily Blue Power aanwezig, de winnaar van de ‘International Van of the Year 2018’. Hiervoor is er een beursprimeur meegenomen uit deze duurzame reeks, de Daily bestelwagen op CNG (Compressed Natural Gas) met Hi-Matic 8-traps volautomaat.

Deze combinatie tussen CNG en automaatbak is uniek in de markt. Tevens is er de dieselvariant van de Daily uitgevoerd met dubbele cabine en open laadbak als de allrounder voor elke klus. Daarnaast is er de Pure Power Stralis NP met 400 of 460 pk, waarbij Iveco naar eigen zeggen de enige truckfabrikant is die naast de standaard LNG-trekker, een veelvoud aan klantconfiguraties levert. Waaronder een Low Deck uitvoering die tevens op de Iveco stand te bewonderen is. Uiteraard ontbreekt de klant gespecificeerde Stralis XP met zijn unieke en efficiënte Hi-SCR Euro-6 systeem ook niet. Iveco levert een dermate breed assortiment dat de expositie buiten wordt voortgezet met enkele praktische klantvoertuigen. Zo is de 420 pk krachtige Stralis 6×2 met koellaadbak van P.C. van den Berg Vleeshandel uit Dodewaard niet te missen. Daarnaast is de X-WAY met 460 pk 11 liter motor met zijn specifieke 10×4 betonmixer chassis, opgebouwd met 15 kuub betonmixer van ABC Mortel uit Tiel ook buiten te bewonderen.

Iveco heeft op diverse evenementen korte demoritten aangeboden waarin ondernemers en chauffeurs konden proeven aan het rijden op LNG. Tegenwoordig zijn er al vele professionele ondernemers die bedrijfsmatig gebruik maken van transport met LNG aandrijving. Voor de klanten die interesse hebben in het rijden met LNG biedt Iveco op de stand de mogelijkheid om een afspraak te maken voor een bedrijfsmatige test met de 460pk krachtige Stralis op LNG. De korte demoritten worden door Iveco ingevuld zoals deze bedoeld zijn, ingezet op regionale distributie. De duurzaamste en efficiëntste in zijn soort staat tijdens de beursdagen klaar om een ieder van de unieke ervaring te laten genieten! Zo is het mogelijk te rijden met een Iveco Daily op CNG die schakelt middels de zeer soepele Hi-Matic 8-traps volautomatische versnellingsbak.

Iveco wordt op Transport Compleet Gorinchem 2018 vertegenwoordigd door Deba Bedrijfswagens, Iveco Schouten, importeursorganisatie Iveco NLS en leasemaatschappij Iveco Capital.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer