Ga naar hoofdinhoud

J. Middelkoop start failliet Rutges Cargo door

J. Middelkoop Logistics uit Nieuw-Vennep start het twee weken geleden failliet verklaarde Rutges Cargo Logistics & Warehousing uit Schiphol door. Rutges gaat eerst onder leiding van DGA Vincent van ’t Schip van J. Middelkoop en later onder leiding van een nieuwe directeur in afgeslankte vorm verder.

middelkoopVolgens Van ’t Schip zal Rutges haar werk met ‘zoveel mogelijk behoud’ van omzet en personeel voortzetten. Alle activa van Rutges worden overgenomen in de nieuwe BV Rutges Cargo Europe, wat betekent dat het bedrijf de beschikking over circa 35 trekkers en circa 65 beveiligde koeltrailers. De huidige locatie op Schiphol blijft naar verwachting gehandhaafd.
Het failliete Rutges was actief in luchtvracht, het nieuwe zal zijn focus hebben op security- en pharmatransport. “Dit gebeurt met een hoge kwaliteit van services ondersteund door state-of-the-art IT”, aldus Van ’t Schip. “Rutges heeft ondanks de moeilijke periode van de afgelopen jaren nog steeds een goede naam in de markt. Dit zal de basis zijn om het nieuwe Rutges Cargo binnen een overzichtelijke operatie samen met een nieuw aan te trekken operationeel directeur klaar te maken voor de toekomst.”

Rutges doet mee aan ‘Truck van de Toekomst'Rutges ging 16 juni failliet. Het ging al eerder failliet, in 2012. Toen werd het doorgestart door de Aziatische zakenman Jimmy Yeh, die echter eind 2013 onverwacht overleed. Dat overlijden stond aan de basis van het huidige faillissement, verklaart Van ’t Schip. “Ondanks grote betrokkenheid van het management kon de strategische visie van de heer Yeh onvoldoende worden uitgevoerd, met als resultaat het faillissement van 16 juni”, aldus Van ’t Schip.

Sailliant detail is dat ook J. Middelkoop Logistics het resultaat is van een doorstart. Van ’t Schip, eigenaar van VTSV Logistics, startte het failliete bedrijf in 2012 door

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer