Ga naar hoofdinhoud

Jan de Rijk: panda’s op de lastmile

Logistiek dienstverlener Jan de Rijk Logistics heeft woensdag een bijzondere vervoerstaak: de ‘lastmile’ van panda’s Xing Ya en Wu Wen van Amsterdam Schiphol naar Ouwehands Dierenpark in Rhenen.

De panda’s zijn afkomstig uit China, om precies te zijn van het Chengdu Research Base of Giant Panda Breeding. Ouwehands is al zestien jaar bezig om panda’s naar Rhenen te krijgen, en dat is nu gelukt op basis van bruikleen. Xing Ya en Wu Wen maken deel uit van een project ter bescherming van de panda’s, die met uitsterven bedreigd worden. Slechts 1850 leven er nog in het wild in China. In Chengdu hopen ze dan ook dat er in Rhenen ‘baby panda’s’ worden geboren.

Voordat het zover is moeten Xing Ya en Wu Wen eerst nog arriveren. Dat gebeurt waarschijnlijk woensdagavond omstreeks 19.00 uur, na een speciale vlucht van 10 uur met KLM Cargo. Jan de Rijk Logistics, ervaren in bijzondere transporttaken, mag de panda’s onder begeleiding van een politie-escorte naar Rhenen brengen. Vorig jaar was Jan de Rijk Logistics ook al partner van KLM Cargo bij het transport van het skelet van een T-Rex dinosaurus.

De panda’s gaan nu hun aankomst in Ouwehands Dierenpark eerst 30 dagen in quarantaine en krijgen daarna een eigen verblijf, het Pandasia.

Foto’s: Chengdu Research Base of Giant Panda Breeding

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer