JCL Logistics ontwerpt dedicated fietsendistributie • TTM.nl Ga naar hoofdinhoud

JCL Logistics ontwerpt dedicated fietsendistributie

JCL Logistics Benelux heeft een dedicated netwerk ontwikkeld voor het distribueren van fietsen aan fietsspeciaalzaken in geheel Nederland. Dit initiatief, dat per 1 november van start gaat, opereert naast het reeds bestaande Europese netwerk voor fietsdistributie. Met het gespecialiseerde fietsdistributienetwerk kan JCL diverse merken tegelijk leveren aan dealers.

Sinds jaren is JCL specialist op het gebied van distributie en warehousing van gerenommeerde fietsenmerken. Het logistieke bedrijf zoekt constant naar innovatieve en kostenbesparende oplossingen om daarmee verdere toegevoegde waarde te bieden aan klanten. Eén daarvan is het opzetten van een volledig dedicated distributienetwerk in Nederland voor fietsen en e-bike accu’s. “Er is behoefte aan een dergelijk distributienetwerk gezien het formaat van de fietsen en de transporteisen”, vertelt directeur Bert de Vries. “Met onze schaalgrootte en bewezen trackrecord van 500.000 fietsen op jaarbasis zijn wij in staat om een fijnmazige distributie te garanderen op een kwalitatief hoogwaardige wijze. Door de fietsen van verschillende fabrikanten te combineren volgens het ‘one drop’-systeem, besparen onze klanten op transportkosten, krijgen de dealers minder leveranciers aan de deur en verminderen we de CO2-uitstoot.”

Voor het veilig distribueren van e-bikes en fietsaccu’s gelden dikwijls speciale wetten en richtlijnen. Alle chauffeurs van JCL zijn gecertificeerd om ADR-producten veilig en verantwoord te transporteren. Naast de fietsdistributie beschikt de logistiek dienstverlener in ’s-Heerenberg over een gespecialiseerd fietsenwarehouse en een op- en overslag van gevaarlijke goederen. Bert de Vries: “Met dit totaalconcept kunnen wij het hele traject, vanaf het ophalen bij de leverancier, via de opslag tot aan de uiteindelijke levering aan de klant geheel verzorgen.”

JCL is een internationaal logistiek dienstverlener met vestigingen in ’s-Heerenberg, Eersel en Oosterhout. Het bedrijf maakt onderdeel uit van de JCL Group met het hoofdkantoor in Zwitserland en veertig vestigingen in Europa. JCL is gespecialiseerd in de distributie en warehousing voor gerenommeerde fietsmerken en klanten in de chemische industrie. Buiten deze activiteiten is JCL voornamelijk actief in de totale logistieke supply chain voor de high-tech en automotive industrie.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer