Ga naar hoofdinhoud

JMC Weilong is Chinese Truck of the Year 2018

Voor Europa is het nog even wachten op de winnaar, maar in China kennen ze de Truck of the Year 2018 al. In Wuhan werd na diverse tests de JMC Weilong uitgeroepen tot Chinese Truck of the Year 2018. Voorzitter van de jury Yu Jing overhandigde de award aan JMC vice-president Wu Xiaojun.

Vorig jaar werd de eerste Chinese Truck of the Year award gewonnen door de Auman EST. Dit jaar namen naast de JMC Weilong ook de Auman EST-A en de T7 torpedotruck van Dongfeng deel aan de verkiezing. Deze trucks werden uitgebreid getest en volgende dezelfde maatstaven beoordeeld als in Europa gebeurd bij de International Truck of the Year verkiezing en de 1000 Punten Test.

Voor de JMC Weilong ging JMC een samenwerking aan met Ford Europe en Ford North America. Voor de cabine, aandrijflijn en chassis leunt de Weilong dan ook op de Ford Cargo zoals we die ook in Europa kennen. Volgens juryvoorzitter Yu Jing helpt dat partnerschap zeker mee aan het winnen van de award. “De JMC Weilong is een voor de Chinese markt nieuw platform met nieuwe concepten, waarmee het een benchmark zet voor de volgende generatie heavy duty trucks. Het uiterlijk en ook het interieur, en niet te vergeten het rijgedrag zijn van een baanbrekend niveau. De aandrijflijn van Ford draagt daar volop aan bij. De toepassing van moderne technologie draagt bij aan een niveau van TCO dat prima past bij de behoeften van de Chinese markt.” Wu Xiaojun, JMC’s vice-president en general manager van JMCH, nam die woorden en de award dankbaar in ontvangst. “We danken de jury voor de waardering voor JMC Heavy Trucks, dat pas net komt kijken in de truckindustrie. Bij JMC willen we graag meedenken met transporteurs en chauffeurs. Zij zijn de helden van de weg en deze award is eigenlijk voor hen.”

De uitreiking van de Chinese Truck of the Year award werd bijgewoond door Gianenrico Griffini, voorzitter van de International Truck of the Year award.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer