Jongeneel op pad met 16 nieuwe XF’s • TTM.nl Ga naar hoofdinhoud

Jongeneel op pad met 16 nieuwe XF’s

Jongeneel Transport in Valkenburg, Zuid-Holland, plaatste onlangs een order voor zestien nieuwe DAF XF 480 FT trekkers. De eerste zijn inmiddels afgeleverd door DAF-dealer Blom-DSW in Zoeterwoude. Het zijn light-uitvoeringen met de nodige hydrauliek en compressoren voor de tankopleggers. De nieuwe DAF XF’s voldoen aan de ADR-voorschriften voor het vervoer van gevaarlijke stoffen, zoals CO2, LNG, propaan en stikstof.

“We hebben de eerste exemplaren nu enkele weken rijden. Dat is nog te kort om iets over het verbruik te kunnen vertellen, maar lang genoeg om een indruk te hebben. En die is heel goed. De chauffeurs zijn hartstikke blij’, zegt directeur-eigenaar Ard Jongeneel. “We horen positieve reacties over het zitcomfort van de stoelen en over de praktische indeling van het nieuwe dashboard. Ook de veiligheidssystemen, zoals Lane Departure Warning en Adaptive Cruise Control, werken perfect.”

Jongeneel Transport heeft een wagenpark van 115 trekkende eenheden, 65 procent daarvan is van het merk DAF. De zestien nieuwe XF 480 FT-trekkers zijn gedeeltelijk ter vervanging en gedeeltelijk als uitbreiding van het wagenpark. De trekkers zijn aangepast voor tanktransport, in het bijzonder het vervoer van gassen. Jongeneel: “De trekkers zijn voorzien van een compleet hydrauliekpakket inclusief de benodigde koppelingen en hulpstukken, die we kunnen opbergen in speciale kisten die op de DAF’s zijn aangebracht. Ze zijn helemaal bedrijfsklaar voor het transport van gassen (ADR) waarin wij zijn gespecialiseerd. Kwaliteit is voor ons belangrijk en dan werk je met de nieuwste technieken, up-to-date materieel en vakkundige medewerkers.”

Jongeneel Transport is een echt familiebedrijf. Gestart in 1956 en na 60 jaar nog steeds groeiend onder leiding van de derde generatie. Dit brengt een stukje persoonlijkheid in de organisatie wat de betrokkenheid naar de klanten toe echt en oprecht maakt. Jongeneel is daadkrachtig, flexibel en gaat altijd voor 100% kwaliteit en veiligheid. De laatste jaren is er sterk ingezet op digitalisering, (persoonlijke) ontwikkeling van het personeel en duurzaam ondernemen. Inmiddels werpt dit zijn vruchten af en onderscheidt het bedrijf zich als een professionele en moderne speler in de dynamische transportsector. Jongeneel Transport is gespecialiseerd in het transport van CO2, cryogene gassen, LNG en vloeibare gassen en is daarnaast actief in het goederen- en kraantransport.

Het bedrijf beschikt over een eigen werkplaats, waar specialistische taken worden uitgevoerd in nauwe samenwerking met de dealer. Jongeneel Transport maakt zich sterk voor veilig transport en leidt chauffeurs op volgens de laatste richtlijnen. Jongeneel Transport heeft bovendien een veiligheidsadviseur in dienst die een actief beleid voert op het gebied van kwaliteit, gezondheid, veiligheid, beveiliging en milieu.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer