Jongeneel Transport monitort banden met Tymacon  • TTM.nl Ga naar hoofdinhoud

Jongeneel Transport monitort banden met Tymacon 

Jongeneel Transport gaat in zee met Profile Tyrecenter Truck Europe. Afgelopen week hebben beide partners het contract ondertekend. Technisch directeur Ard Jongeneel, verantwoordelijk voor het onderhoud van het wagenpark: “Vanaf nu hebben we in heel Europa één aanspreekpunt.”

Al sinds jaar en dag regelt het familiebedrijf uit Valkenburg (ZH) het bandenonderhoud van de 115 trekkende eenheden bij de truckvestigingen van Profile Nooteboom in de Randstad. Inmiddels transporteert het bedrijf door de hele Benelux. Het onderhoud van de banden leverde daarom veel administratie op. Jongeneel regelt nu alles centraal met Profile. De rekeningen komen van één partij, overal zijn vaste prijsafspraken. Ard Jongeneel: “Dat scheelt ons een hoop gedoe. Met Tymacon kunnen we alles inzien. Het levert meteen inzicht op. Wat kost een band bijvoorbeeld per kilometer? Dat kunnen we nu heel nauwkeurig bekijken.”

Jongeneel is gespecialiseerd in het transport van CO2, cryogene gassen, LNG en vloeibare gassen en is daarnaast actief in het goederen- en kraantransport. Daarom beschikt Jongeneel over een divers wagenpark met allerlei soorten voertuigen met verschillende soorten banden wat het correct administreren complex maakt. Ard Jongeneel is daarom blij met de versterkte samenwerking door middel van Tymacon, het online bandenmanagementsysteem van Profile. “Bij Profile zitten de specialisten. Ze houden alles voor ons in de gaten, van bandenspanning tot slijtage.” Een keer per week loopt een adviseur van Profile het wagenpark langs. Eens per kwartaal is er een algehele fleetcheck. Alle rapportages zijn vanaf nu inzichtelijk in Tymacon. Op donderdag 2 maart hebben de broers Ard en Ruud Jongeneel het contract ondertekend. Namens Profile Tymacon waren dit Maurice Nooteboom, Kees-Jan Riemersma en Jarno Oskam.”

Jongeneel Transport is een echt familiebedrijf. Gestart in 1956 en na 60 jaar nog steeds groeiend onder leiding van de derde generatie.  Dit brengt een stukje persoonlijkheid in de organisatie wat de betrokkenheid naar de klanten toe echt en oprecht maakt. Jongeneel is daadkrachtig, flexibel en gaat altijd voor 100% kwaliteit en veiligheid. De laatste jaren is er sterk ingezet op digitalisering, (persoonlijke) ontwikkeling van het personeel en duurzaam ondernemen. Inmiddels werpt dit zijn vruchten af en onderscheid het bedrijf zich als een professionele en moderne speler in de dynamische transportsector.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer