Ga naar hoofdinhoud

Jooren komt 1500 km ver met Iveco Stralis NP

Jooren Transporten uit Ouderkerk a/d Amstel heeft haar wagenpark uitgebreid met maar liefst vijf Iveco’s Stralis NP. Deze trucks zijn voorzien van LNG-tanks aan beide kanten van het chassis en kunnen daardoor 1500 km rijden op enkel LNG.

De Iveco Stralis NP (wat staat voor Natural Power) is voorzien van een speciale Cursor 9 gasmotor van 400 pk, plus een 12 traps automaat. De Stralis NP is volgens Iveco 50 procent stiller dan een dieseltruck, waardoor familiebedrijf Jooren deze voertuigen in kan zetten voor bevoorrading in stadscentra buiten de venstertijden. De Stralis is uitgevoerd met de ruime Hi-Way cabine, waarin de chauffeur van alle gemakken is voorzien.

Jooren Transporten bestaat al sinds 1914. Het bedrijf verzorgt met haar wagenpark distributiewerkzaamheden voor diverse retailers. Duurzaamheid is belangrijk voor Jooren. Het bedrijf beschikt over een wagenpark met diverse trekkende eenheden, bakwagens, dual-fuel trekkers, LZV’s en verschillende opleggers. De brandstof LNG is niet nieuw voor Jooren. Verschillende demonstraties en praktijktesten hebben geresulteerd in deze inzet van deze vijf nieuwe Iveco Stralis NP trekkers.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer