Jumbo centraliseert transport online boodschappen • TTM.nl Ga naar hoofdinhoud

Jumbo centraliseert transport online boodschappen

Supermarktketen Jumbo gaat vanaf komende week de online bestelde boodschappen via een hub bezorgen bij klanten. Daarmee neemt het de bezorging over van winkels. De online markt bij Jumbo groeit zo hard, dat sommige winkels wel heel veel met logistiek bezig waren, vertelt Jumbo CFO Ton van Veen aan vakblad Distrifood. Er wordt gestart met hubs in Den Bosch en Amsterdam.

De eerste distributielocatie zit onder het dak van het e-fulfilmentcenter (efc) in Den Bosch en is vanaf maandag actief. Deze hub gaat de online boodschappen thuisbezorgen van winkels in de omgeving van Den Bosch en Rosmalen. De tweede hub krijgt een plek in het Westelijk Havengebied in Amsterdam en gaat naar alle waarschijnlijkheid vanaf februari het thuisbezorgen uit handen nemen van de Amsterdamse Jumbo-winkels.

Van Veen in Distrifood: “Online groeit heel snel bij Jumbo. Tot dusver hebben we dus steeds de winkelinfrastructuur gebruikt voor het optuigen van thuisbezorgen. Alleen wat we nu zien is dat we online zó hard groeien, dat de schaalbaarheid van dit model steeds lastiger wordt. Er zijn Jumbo’s met drie of vier busjes. Het is niet de bedoeling dat een winkel als het ware functioneert als een transportbedrijf. Het begon ook te wringen wat betreft de capaciteit. We moesten bijvoorbeeld tijdslots sluiten, omdat de capaciteit er niet was. De vraag is er wel, daar ligt het niet aan. En we zien dat winkels slots moesten verruimen om te kunnen bezorgen. Dat heeft ons aan het denken gezet. Wil je een volgende stap maken in je online service, is het dan niet logischer dat we de last mile weghalen bij de afzonderlijke winkels en dat we het transport gecoördineerd uitvoeren?”

Lees meer op de website van Distrifood

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer