Ga naar hoofdinhoud

Jungheinrich EFG S40 Internationale Heftruck van het Jaar

De Jungheinrich EFG S40 is tijdens de internationale vakbeurs CeMAT in Hannover uitgeroepen tot Internationale Heftruck van het Jaar 2014. De elektrische heftruck won de titel in de categorie heftrucks met meer dan 3,5 ton draagvermogen. De EFG S40 scoorde met zijn zuinigheid en precieze elektrische besturing.

De onafhankelijke jury van vakjournalisten, waaronder de hoofdredacteur van TTM.nl’s zustertitel Logistiek Totaal, roemt de zuinigheid van de EFG S40: als enige heftruck in zijn klasse kan de S40 maar liefst twee ploegendiensten achter elkaar werken zónder de accu te hoeven wisselen of bijladen. Gebruikers sparen zo een dure wisselaccu uit en ontzien tegelijkertijd het milieu.

Uit de onafhankelijke testen van de organisatie achter de verkiezing blijkt dat de zuinigheid niet in het minste ten koste gaat van de productiviteit. De sterke truck is prima geschikt voor gebruik buiten en daarmee een echt alternatief voor diesel- en LPG-heftrucks, stelt de jury.

De elektrische ‘steer-by-wire’ bediening is precies en voorspelbaar. Het nieuwe parameter stuur past het stuurgedrag aan het gekozen rijprogramma aan. De S40 stuurt bovendien progressief: bij lage snelheid reageert het stuur sterker dan bij het rijden op hogere snelheid. Ongewenste stuurbewegingen worden zo voorkomen, terwijl het manoeuvreren nog steeds eenvoudig en met minimale stuuruitslag gebeurt. Het resulteert volgens de jury in een prettig, uitzonderlijk vloeiend stuurgedrag. De kleine stuurkolom kan ook nog eens prettig in hoogte en neiging worden versteld.

De respons van de SOLO-PILOT afzonderlijke bediening van de hydraulische functies is precies en de snelheid prima.

De jury roemt verder de krachtige verschijning van de Jungheinrich EFG S40. Zowel de voor- als de achteras is breder dan gebruikelijk en dat geeft de truck brede schouders. De opstap is door zijn grijze kleur goed herkenbaar en vergroot de veiligheid. De trede is ruim en comfortabel. De voetruimte is verder ruim en vrij van hindernissen. Het gas- en het rempedaal hebben volgens de jury een prettige hoogte en afstand tot elkaar.

De EFG S40 heeft een capaciteit van 4.000 kg. Waar heftrucks in deze klasse normaliter een lastzwaartepuntafstand van 500 mm hebben, werkt de S40 met een lastzwaartepuntafstand van 600 mm. De truck kan daardoor worden gebuikt in combinatie met bijvoorbeeld voorbouwapparatuur of langere lasten zonder verlies van capaciteit. De S-serie is verder leverbaar met 3.000 en 5.000 kg draagvermogen.

Jungheinrich behoort tot de grootste leveranciers en producenten van intern transport oplossingen ter wereld en is in Nederland gevestigd in Alphen aan den Rijn. Het bedrijf verkoopt, verhuurt en verricht service aan vele verschillende soorten hef- en magazijntrucks en verzorgt bovendien totale magazijninrichtingen voor haar klanten. Daarbij levert het alle gerelateerde diensten zoals veiligheidskeuringen voor machines en magazijnstellingen, bedienertrainingen, advies en ontwikkelt het eigen softwarepakketten voor in en om het magazijn.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer