Jungheinrich neemt fabrikant magazijnkranen over • TTM.nl Ga naar hoofdinhoud

Jungheinrich neemt fabrikant magazijnkranen over

Heftruckfabrikant Jungheinrich heeft een overeenkomst getekend voor de overname van de MIAS Group. MIAS is wereldmarktleider in lastopnamemiddelen voor pallets en specialist op het gebied van magazijnkranen. De overname wordt vermoedelijk in het vierde kwartaal van 2015 afgerond.

MIASDe acquisitie past in Jungheinrichs groeistrategie op het gebied van logistieke (magazijn-)systemen. Door de aankoop van de MIAS Group vergroot het concern haar technische portfolio op het gebied van automatische warehouse oplossingen. “Met de MIAS Group zullen we de verkoop van onze logistieke systemen versneld laten groeien”, voorspelt bestuursvoorzitter Hans-Georg Frey van Jungheinrich.

De MIAS Group, afkomstig uit München, is als internationale fabrikant actief in magazijn- en transporttechniek en produceert magazijnkranen en lastopnamemiddelen. In 2014 behaalde het bedrijf een omzet van circa 40 miljoen euro. MIAS Group heeft meer dan 300 medewerkers op 5 locaties in Europa, China en de Verenigde Staten.

De MIAS Group zal worden geïntegreerd in de divisie Logistieke Systemen van Jungheinrich. Ze zal haar producten ook onafhankelijk blijven verkopen onder de merknaam MIAS. De huidige raad van bestuur van de MIAS Group zal ook na de overname door Jungheinrich leiding blijven geven aan het bedrijf. Wolfgang Büttner van MIAS Group: “Met de veranderende, internationale concurrentie is deze overname een belangrijke stap voor de verdere ontwikkeling van de MIAS Group.”

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer