Nieuws

Just Cargo wil met Uber-concept de grens over

3

Just Cargo, de zelfbenoemde ‘Nederlandse Uber voor koeriersdiensten’, gaat de grens over. Doel om is om via franchisenemers in heel Europa bedrijven en chauffeurs via de app aan elkaar te koppelen voor het ophalen en bezorgen van pakketten. Naar verwachting zullen Just Cargo Denemarken en Just Cargo België als eerste van start gaan.

In Nederland is Just Cargo volgens het bedrijfs zelf hard op weg een succes te worden. Inmiddels hebben zich al ruim 300 mensen aangemeld die als chauffeur pakketten willen vervoeren en maken bijna 100 bedrijven, waaronder bekende ketens als KwikFit, gebruik van de dienst. “Het idee is eenvoudig en kan in feite in elk land aanslaan. De techniek, het platform en de app hebben we al, dus kost het niet zoveel moeite om dat aan te passen voor gebruikers buiten Nederland”, zegt directeur Michiel van den Boogaart.

Wat Uber doet met zijn taxi’s, doet Just Cargo met koeriers. Bedrijven die een pakketje hebben dat bezorgd moet worden, melden dat aan op de website van Just Cargo. Ze geven aan welke specificaties het heeft en wanneer en waar het afgeleverd moet worden. Chauffeurs die zich hebben aangemeld en door Just Cargo gescreend zijn, worden via de app ingeseind, pikken de zending op en leveren die af. Op deze manier zijn bedrijven 30 tot 40 procent goedkoper uit dan bij traditionele koeriersdiensten en kunnen chauffeurs met een auto wat bijverdienen. Ook het milieu wint erbij, want er worden minder onnodige kilometers gereden.

De dienst past volgens Van den Boogaart helemaal in de trend van crowd-achtige oplossingen, waarbij men via apps en andere technieken grote groepen mensen kunt mobiliseren. Hij voert momenteel afrondende gesprekken met geïnteresseerde ondernemers die Just Cargo in Denemarken willen lanceren. Die zouden het concept in heel Scandinavië kunnen uitrollen. Daarna volgt België, omdat de dienst met name in Vlaanderen nauwelijks aangepast hoeft te worden en meteen van start kan. Duitsland is een interessante markt omdat chauffeurs daar een hoge belastingvrije kilometervergoeding mogen ontvangen.

Om in andere landen kandidaat-ondernemers te vinden voor zijn concept heeft Van den Boogaard het profiel van Just Cargo op het internationale Enterprise Europe Network voor innovatieve ideeën gezet. “We hebben de ambitie om dit concept in heel Europa te laten aanslaan, om koeriersdiensten goedkoper en gemakkelijker te maken”, zegt hij.

Is hij niet bang dat Uber zelf op dit idee zal komen? “Nee, want Uber richt zich op particulieren, terwijl wij ons richten op de business-to-business markt en een alternatief bieden voor de traditionele koeriersdiensten,” aldus Van den Boogaart.

3 reacties op “Just Cargo wil met Uber-concept de grens over

  1. […] “The idea is quite simply and could basically catch on in each country. We already have the technology, the platform and the app, so it won’t cost us much effort to adapt it for users outside our country”, founder Michiel van den Boogaart told trade magazine TTM. […]

  2. […] liet CEO Michiel van den Boogaart weten aan het Nederlandse vakblad Truck & Transportmanagement. Het koeriersbedrijf doet beroep op een systeem dat doet denken aan het Uber-platform, waarbij […]

  3. E. Van de Corput schreef:

    Bijzonder slim initiatief waarbij de kosten in de hand worden gehouden en het milieu niet extra belast wordt. Een zeer eigentijds concept dat uitmuntend geschikt is voor iedere organisatie die op is naar een fijnmazig logistiek netwerk. Door het digitale platform zijn echte spoedzendingen binnen no-time gerealiseerd.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven