Ga naar hoofdinhoud

Kamaz grijpt de macht in Dakar rally

Het Russische Kamaz-Master team heeft donderdag in de tiende etappe van de Dakar Rally 2017 de macht in het algemeen klassement gegrepen. Eduard Nikolaev won glorieus de etappe en nam de leiding in het klassement over van teamgenoot Sotnikov. Gerard de Rooy liep door (weer) bandenpech veel achterstand op.

Gerard de Rooy had een dag vol problemen. Al voor WP2 had hij twee lekke banden, later kwam daar nog een ribblessure bij. Hij kwam uiteindelijk met 23 min 43 sec achterstand op Nikolaev als zevende over de meet. Hij finishte zelfs nog achter de twee sterk rijdende MAZ trucks van Viazovich en Vasilevski. De Rooy hoefde ook geen echte hulp te verwachten van teamgenoten Villagra, Van Genugten en Van Ginkel, zij finishten op nog grotere achterstand dan De Rooy.

De kans dat Gerard de Rooy Dakar 2017 wint wordt nu wel heel klein. Eduard Nikolaev leidt nu het klassement. Zijn teamgenoot Dimitri Sotnikov is tweede op 5min15. Gerard de Rooy staat weliswaar derde, maar wel op 24min17. Dat lijkt met nog twee etappes te gaan een haast onoverbrugbare achterstand. Alleen als beide Kamazzen door pech worden getroffen maakt de transportondernemer uit Son nog kans op de eindzege.

De top 10 in het klassement wordt na de podiumplaatsen verder volgemaakt door Federico Villagra, Pascal de Baar, Peter Versluis, Alexander Vasilevski, de verrassend sterk rijdende Teruhito Sugawara, Airat Mardeev en Ales Loprais.

Op vrijdag de 13e rijden de trucks de elfde etappe van San Juan naar Rio Cuarto. De hele etappe bedraagt 754 km, het geklokte gedeelte is 288 km.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer