Ga naar hoofdinhoud

Kantoor Vallenduuk scoorde half miljoen boetevermindering

Een half miljoen boete minder voor 25 vervoerders  is de tussenstand na 2 jaar procederen voor rij- en rusttijden door kantoor Vallenduuk.

Han VallenduukMr Kevin Vierhout van kantoor Vallenduuk presenteerde deze cijfers tijdens het openbare gedeelte van de jaarvergadering van brancheorganisatie Altro Via. Het kantoor heeft  25 bestuurlijke boetezaken in behandeling. Het betreft uitsluitend bedrijfscontroles met daarin boetes voor de werkgever en de chauffeurs. In totaal is daarbij € 1,3 miljoen boete opgelegd. Dus gemiddeld zo’n € 52.000 per bedrijf. Daarvan is de boete intussen door procederen in het bezwaartraject teruggebracht tot € 8 ton. Hij noemde het voorbeeld van een bedrijf met 4 werknemers met een boete van ruim één ton in euro’s. In die zaak is de opgelegde boete teruggebracht tot  € 33.000,– Deze zaak wordt overigens nog verder aangevochten bij de bestuursrechter.
 
Geen voornaam
Ook belichtte Vierhout het beruchte geval van de chauffeur die een boete van ruim € 10.000 op de mat kreeg. Hij had in 4 weken 21 keer zijn voornaam niet ingevuld en even zo vaak was hij vergeten het knopje van de tachograaf te bedienen. De opgelegde boete is in twee fasen in het bestuurlijke proces tot nul teruggebracht. Recentelijk nog werd een boete van € 110.000 gereduceerd tot ruim € 4.000. Vierhout waarschuwde wel voor al te optimistische verwachtingen. In een andere zaak staat een boete van € 165.000, — nog fier overeind.
 
Girootjes
In het openbare gedeelte van de Vergadering van  Altro Via gaf Mr Valérie Vallenduuk een presentatie over de verschillende CJIB girootjes en de daarop te nemen acties. Onderdeel hiervan was de nieuwe wet OM-afdoening. Mr Patrick Bobeck  gaf een uiteenzetting over het CMR verdrag. Hij vertelde niets nieuws, maar de vervoerders hadden toch weer het idee iets te hebben opgestoken.
Tijdens de (besloten) jaarvergadering is uitvoerig gesproken over de stand van zaken met betrekking tot de niet afgegeven dispensaties voor afgesloten CAO’s. Ingegaan werd op de lopende bezwaarprocedures bij de Minister van Sociale zaken. Meegedeeld werd dat de beslissingen op bezwaar in februari zullen afkomen

Auteur: Pieter Wieman

 

ttm.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer