Ga naar hoofdinhoud

Karhof neemt Compaan over

Carrosseriebouwer Karhof uit Purmerend branchegenoot heeft recent Compaan uit Assen overgenomen. De families en bedrijven zijn geen onbekenden voor elkaar. Ze werken al meer dan 50 jaar samen in de CombiGroep en delen dezelfde producten, systemen en filosofie. Voor klanten blijft het huidige serviceniveau gehandhaafd en voor de medewerkers van Compaan verandert er naar verwachting weinig.

De overname betekent ook het afscheid van directeur-eigenaar Karel Verlinden. “Voor mij persoonlijk is het misschien wat vroeg, maar voor het bedrijf het juiste moment.  Compaan staat er goed voor, met een prachtige club vakmensen en een mooie orderpositie. Ik draag het bedrijf met een gerust hart over aan de carrosseriebouwfamilie Karhof”, aldus Verlinden.

“Door deze uitbreiding beschikken wij nu over een extra vestiging die gespecialiseerd is in de grotere carrosserieën en in reparatie en onderhoud. Ook hebben we nu de beschikking over een tweede moderne vrachtwagenspuiterij. De vestiging Nieuw-Vennep blijft volledig ingericht voor het bouwen van gesloten carrosserieën tot 3.5t en schadeherstel aan bedrijfswagens. In Purmerend zullen met name de kippers en openlaadbakken tot 3.5t geproduceerd worden”, aldus Gert-Jan Karhof.

Karel Verlinden zal de komende periode bijdragen aan een soepele overgang voor de nieuwe leiding die zal worden ingevuld door Gert-Jan Karhof. Hij zal hierbij geassisteerd worden door Tim Visser die werkzaam is in ons wagenparkbeheerbedrijf Dutch Service Group. Beide personen zullen hun functies combineren met de nieuwe verantwoordelijkheden voor Compaan in Assen.

Compaan behaalde in 2016 een omzet van 4.5 miljoen euro met 24 medewerkers. Karhof heeft 45 medewerkers in dienst verspreid over de twee vestigingen en heeft in 2016 een omzet van 10 miljoen gerealiseerd. Het meerderheidsbelang van Verlinden in Compaan Slowakije blijft buiten de deal met Karhof. De naam Verlinden zal dus nog wel even aan de carrosseriebouw verbonden blijven.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer