Kässbohrer claimt snelst groeiende trailerbouwer te zijn • TTM.nl Ga naar hoofdinhoud

Kässbohrer claimt snelst groeiende trailerbouwer te zijn

Trailerbouwer Kässbohrer vierde zijn 125-jarig bestaan tijdens een persconferentie op de eerste dag van de IAA met uitbundige cijfers. Onder het motto To the next 125 years overspoelde Iffet Türken, lid van de raad van bestuur van Kässbohrer dat in Turkse handen is, met optimistische cijfers over de groei van het bedrijf de laatste twee jaar.

* Verdubbeling van het aantal registraties in één jaar
* 13 procent meer marktaandeel dan in 2017|
* Derde trailerproducent in Nederland

“Vergeleken bij dezelfde periode in 2017 verdubbelden wij het aantal wegregistraties en groeide in onze primaire markten met 13 procent”, aldus mevrouw Türken. “In Nederland en Portugal zijn we nu het derde merk. In België, Polen, Oostenrijk, Denemarken en Rusland zijn we de nummer vijf. Bovendien zijn we op het gebied van tanksilo’s en lagevloer trailers marktleider in Polen.”

Volgens mevrouw Türken zijn deze groeicijfers het gevolg van een even ambitieus als groot investeringsprogramma waarin 54,5 miljoen euro is uitgetrokken voor het aantrekken van mensen, automatisering van productieprocessen en innovatie. “Wij kunnen momenteel meer dan 800 verschillende modellen leveren in 55 landen die allemaal van hoogstaande kwaliteit zijn.” Als voorbeeld van de voortschrijdende innovatie noemde mevrouw Türk de nieuwe basisbehandeling van het staal met een alumimium/zink coating voor een betere bescherming tegen weersinvloeden en een uitschuifbaar trailerchassis met een achtkantige buis voor een stijvere en lichtere constructie. Ook stipte ze trots het winnen van de Trailer Innovation Award 2019 op het onderdeel chassis aan.

Ook de digitalisering neemt een steeds meer vooraanstaande plaats in bij Kässbohrer. Als klein maar praktisch voorbeeld daarvan toonde mevrouw Türken een app waarmee een chauffeur van een tanktrailer verschillende bedieningsonderdelen zoals het rechtop zetten van de looprailing via zijn telefoon kan bedienen. Meer in het operationele vlak noemde Türken connectivity toepassingen voor efficiënter vlootbeheer. Bij Kässbohrer valt dit allemaal onder de noemer “Enginuity”. Dat woord moet de perfecte balans tussen engineering en ontwikkeling tot uitdrukking brengen waarmee Kasbohrer een antwoord wil hebben op de veranderende dynamiek van de transport industrie.

“Dat maakt ons zowel tot een productie- als een technologybedrijf. Waarvan Kässbohrer meteen een goed voorbeeld gaf in de vorm van hun nieuwste zeilen wissellaadbak die slecht 3,69 ton weegt en een heftruckgewicht van 7,2 ton heeft. Ook stond er op de stand de nieuwste versie van de K.SLL, een tweeassige dieplader met een grondspeling van slechts 10 centimeter voor een maximale hoogte binnen vier meter.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer