‘Kässbohrer top vijf in trailerland’ • TTM.nl Ga naar hoofdinhoud

‘Kässbohrer top vijf in trailerland’

Het getrokken materieel van Kässbohrer is wat minder bekend in Nederland. Als het aan de nieuwe importeur Van Tilburg- Bastianen –bekend als DAF dealer- ligt, gaat dat snel veranderen. “Kässbohrer behoort tot de absolute top vijf in trailerland,” is de overtuiging van accountmanager Roy Kreuzen.

TTM2016_4_32_TC_kassbohrer_fotoSinds Van Tilburgen-Bastianen begin dit jaar het importeurschap overnam, heeft men in Breda niet stilgezeten. “Voor de transportsector zijn wij al sinds jaar en dag een partner waar je met één telefoonnummer je complete mobiliteitsbehoefte kunt regelen. “We waren er al snel achter dat we met Kässbohrer een topproduct in huis gehaald hadden”, vertelt Kreuzen enthousiast. “Hun getrokken materieel past helemaal in onze kwaliteitsfilosofie. Waarbij we niet duurder zijn of er zelfs net onder zitten. Maar standaard wel een aantal voordelen hebben die anderen niet leveren. Dat is de boodschap die wij voor het publiek op Transport Compleet in Gorinchem hebben. Dankzij een slim design van het chassis en de nek van onze schuifzeilen heeft Kässbohrer een zeer robuust chassis, sterk, maar toch met een laag eigengewicht van slechts 6,4 ton, waarbij wij dan ook nog eens standaard een heftruckbelasting aankunnen van 7,4 ton. En dan hebben wij het nog steeds over onze standaard trailer. We hebben ook nog een extensive-uitvoering, geschikt voor zware lading, die een puntbelasting van 9 ton aankan. Recent heeft Kässbohrer ook een lichtgewichtvariant van zijn schuifzeilen geïntroduceerd, de SCL X+, die dezelfde sterkte houd als zijn standaard voorganger, maar met een extreem laag eigengewicht van slechts 5,6 ton.”

Kreuzen is ook trots op de standaard garantie van 10 jaar op de conservering en op roestperforatie. “Wij kunnen dat doen omdat al onze chassis een volledige KTL-behandeling krijgen. Het is een proces waarbij de lak elektrostatisch tot in de kleinste gaatjes doordringt en dus volledig afsluit. Na het dompelen wordt het hele chassis in een oven gedroogd en uitgehard. Dat betekent niet alleen dat wij onze coating goed voor elkaar hebben, maar ook dat je trailer een lange levensduur heeft.”

Gamma
Dat zijn klinkende feiten. Kässbohrer biedt een zeer uitgebreid gamma aan standaard producten en dankzij slimme oplossingen, zoals het K-Fix ladingszekeringsysteem, is er nagenoeg voor iedere transportwens een passende oplossing. En we zijn druk doende het gamma nog verder uit te diepen zodat we aan de vraag uit de markt kunnen blijven voldoen. We leveren natuurlijk de bekende schuifzeilentrailer. Maar we hebben ook uitschuifbare (semi-)diepladers, (kiep-)silo’s, mega’s, containerchassis en vlakke opleggers. We komen ook met noviteiten, zoals bijvoorbeeld ons anti-ijs-dak. Daarbij zit er een luchtkussen geïntegreerd in het zeil. Dat blaas je ’s avonds op waardoor het ietsje bol staat en ijsvorming geen kans krijgt. Dat geeft veel veiligheid voor het overige verkeer”.

Kreuzen stáát achter zijn product. “We komen nog wel eens bij transporteurs die tot nu toe altijd hun trailers bij dedicated bouwers bestelden. Maar ik durf zo langzamerhand op kwaliteitsniveau de strijd wel aan met mijn collega’s. Ik denk dat wij in veel gevallen ook met ons standaard product het doel bereiken die zo’n transporteur voor ogen heeft en mogelijk zijn verwachtingen zelfs overstijgen. Maar dan met een beter prijskaartje.”

Netwerk
Sinds kort beschikt Van Tilburg-Bastianen over een netwerk van 12 vestigingen verspreid over Nederland, daarmee kunnen zei de klant overal van dienst zijn en staan zei garant voor een uitstekende service. Kreuzen sluit af; “De klant bijstaan en ontzorgen is ons doel, zodat de transporteur zich kan focussen op zijn core-bussiness. Met de kwaliteit van Kässbohrer en de service van TB kunnen we zeker aan die behoefte voldoen.”

Het doel van al die inspanningen is natuurlijk een beter marktaandeel. “De Nederlandse markt was afgelopen jaar 14.500 eenheden groot waarvan een 6.000 schuifzeilentrailers. Daarvan willen wij binnen nu en drie jaar 10 procent van gaan leveren.”

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer