Ga naar hoofdinhoud

Kettingbotsingen met tien vrachtwagens

Twee kettingbotsingen veroorzaakten maandagmiddag een enorme chaos op rijksweg A27. Een 53-jarige vrachtwagenchauffeur uit Gendt (Gelderland) raakte gewond, aldus de politie.

Foto Erik Haverhals/ANP

 
De eerste botsing gebeurde toen een vrachtwagenchauffeur net voor de Merwedebrug afremde waardoor een vrachtwagen tegen hem opreed, gevolgd door nog twee trucks.
 
De gewonde chauffeur bestuurde de vierde vrachtwagen en raakte bekneld in zijn cabine. De brandweer moest eraan te pas komen om de man te bevrijden.

Achter deze botsing met vier vrachtwagens ontstond een tweede kettingbotsing. Een automobilist in een personenauto remde ook, vermoedelijk door de remmende vrachtwagens voor hem.

Door deze actie botste een vrachtwagen op de personenauto, gevolgd door nog eens vijf vrachtwagens die elkaar raakten. In totaal tien vrachtwagens en een personenauto liepen schade op bij de twee botsingen.

Het verkeer ondervond grote hinder van het ongeval. Er is via het knooppunt Hooipolder een omleiding ingesteld. Niettemin stonden er lange files op de A27 en de alternatieve routes. Bergingsbedrijven hadden een zware klus aan het afvoeren van de beschadigde vrachtwagens.

Rond half elf was het wegdek schoongemaakt en kon de rijrichting Utrecht weer worden vrijgegeven.Auteur: Arjan Velthoven

 

ttm.nl

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer