"Kilometerheffing te veel voor fiscus" • TTM.nl Ga naar hoofdinhoud

“Kilometerheffing te veel voor fiscus”

De Belastingdienst kan nieuwe ingewikkelde politieke wensen er niet bij hebben. Om die reden kan de kilometerheffing niet worden uitgevoerd door de fiscus, aldus staatssecretaris Jan Kees de Jager zondag in een interview in De Telegraaf.

“Ik zeg niet dat niks kan, er mag best nieuw beleid gemaakt worden. Maar dat mag niet leiden tot ingewikkelde regels.” De Jager wil best adviseren over de manier waarop de kilometerheffing geïnd kan worden “maar de Belastingdienst gaat die heffing niet uitvoeren”.

 
De waarschuwende woorden van zondag volgen op nieuwe problemen bij de Belastingdienst. Afgelopen woensdag meldde De Jager dat 730.000 digitale aangiften inkomstenbelasting door het computersysteem onbruikbaar waren gemaakt. Ook daarvoor kende de fiscus veel ICT-problemen met onder meer de toeslagen voor zorg, huur en kinderopvang en de gegevensuitwisseling met uitkeringsinstantie UWV.
 
PvdA-Tweede Kamerlid Paul Tang zegt te begrijpen dat De Jager het signaal afgeeft over de kilometerheffing. Het innen van de heffing kan volgens hem echter ook door private organisaties verzorgd worden.
 
De VVD toont zich tevreden met de opstelling van De Jager. De partij stelt dat de bewindsman goed geluisterd heeft naar VVD-leider Mark Rutte die afgelopen week opriep de ingewikkelde plannen rond de AOW-heffing en kilometerheffing in te trekken.

 


Auteur: Arjan Velthoven

 

ttm.nl

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer