Klaas Jan Bolt terug, maar nog niet vrij • TTM.nl Ga naar hoofdinhoud

Klaas Jan Bolt terug, maar nog niet vrij

Vrachtwagenchauffeur Klaas Jan Bolt, die in Frankrijk ruim drie jaar vastzat op verdenking van drugssmokkel, keerde vandaag terug naar Nederland. Hij kan echter nog niet naar huis, maar moet weer de cel in, nu in Groningen.

Klaas Jan Bolt 2008“Hij baalt als een gek”, aldus Bolts advocaat Mark Teurlings. “Hij is een en al frustratie. We hadden verwacht dat de Nederlandse justitie hem zou laten gaan, gelet op alle sores die hij de afgelopen tijd had en de lange periode – drie jaar – dat hij in voorrarrest zat wegens de hasjsmokkel.”

Toch moet Bolt in Groningen weer achter slot en grendel. Teurlings: “Ieder ander zou allang vrij zijn geweest. Temeer omdat in Nederland veel lagere straffen worden opgelegd in drugszaken, zeker wat betreft hasj.”

Vandaag verschijnt de chauffeur voor de rechter-commissaris, die bekijkt of er redenen zijn hem langer vast te houden. Begin december beslist de rechtbank over de omzetting van Bolts Franse straf naar Nederlandse maatstaven.

De rechtbank in Bordeaux veroordeelde Bolt in mei tot vijf jaar cel wegens betrokkenheid bij de smokkel van 140 ton hasj van Spanje naar Nederland tussen 2001 en 2005 . Bolt heeft altijd ontkend.

Bron: Algemeen Dagblad

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer