KLG wil met Quintiq groupage in Europa optimaliseren • TTM.nl Ga naar hoofdinhoud

KLG wil met Quintiq groupage in Europa optimaliseren

Logistiek dienstverlener KLG Europe verlengt de samenwerking met Quintiq, onderdeel van Dassault Systèmes, actief in supply chain planning en optimalisatie (SCP&O).

KLG Europe is een in Nederland gevestigde 3PL-leverancier die distributiezendingen verzorgt naar meer dan 60 landen. Het bedrijf biedt het volledige scala aan logistieke diensten, met een focus op groupagediensten in Europa en is marktleider op het gebied van groupage tussen Nederland en Frankrijk. De hernieuwde samenwerking stelt Quintiq in staat om alle activiteiten van KLG Europe te ondersteunen en daarbij de strikte regels en voorschriften die voor de transportsector gelden na te leven.

“Quintiq is direct vanaf het begin waardevol voor ons geweest”, aldus Ad Kuijken, Managing Director van KLG Europe. “De oplossing van Quintiq heeft de transparantie van onze planning verbeterd, zowel voor ons als voor onze klanten. Keer op keer bleek dat Quintiq de beste oplossing biedt voor ons planningsvraagstuk. Met hun optimalisatietechnologie kunnen we ons doel, marktleider in logistiek te worden, realiseren.”

Sinds 2004 ondersteunt Quintiq een van de belangrijkste operaties van KLG Europe – groupage in Europa – via de voornaamste hub van KLG Europe in Eersel, Nederland. Drie verschilllende planningsafdelingen (export, import en Benelux) werken samen in één Quintiq-systeem.

Met de verlenging van deze partnerrelatie blijft The Logic Factory de implementatiepartner voor KLG Europe. “Dankzij de flexibiliteit van de Quintiq-oplossing heeft KLG Europe kunnen profiteren van nieuwe zakelijke kansen en veranderende marktomstandigheden”, vertelt Eric Lambregts, CEO van The Logic Factory. “We hebben in deze jaren van verandering de Quintiq-oplossing met succes actueel kunnen houden en afgestemd op de bedrijfseconomische factoren van KLG Europe.”

Met de uitgebreide Quintiq-oplossing kan KLG Europe de inzet van capaciteit en resources aanzienlijk blijven verbeteren – zo kan er bijvoorbeeld nauwkeuriger worden ingeschat hoeveel tijd laden en lossen op klantlocaties in beslag neemt en kunnen er slimmere beslissingen worden genomen in zaken als cross-docking. De logistieke dienstverlener kan naar verwachting ook veel effectiever het aantal lege kilometers minimaliseren en de beladingsgraad maximaliseren, terwijl de planners meer controle hebben over de planningsprocessen.

“We zijn bijzonder blij met de verlenging van de samenwerking en kijken uit naar de vele succesvolle jaren met KLG Europe die komen gaan”, aldus Rob van Egmond, CEO van Quintiq. “We blijven ambitieus investeren in onderzoek en ontwikkeling, om de prestaties van onze software verder te verbeteren. Hierdoor kunnen onze klanten opmerkelijk goede bedrijfsresultaten realiseren.”

KLG Europe biedt een volledige reeks logistieke diensten, met de nadruk op groupage in Europa. Het bedrijf heeft kantoren in Nederland, Roemenië, het Verenigd Koninkrijk en China. Langdurige partnerrelaties en lidmaatschap en aandeelhouder zijnde in netwerken als ASTRE, 24Plus en WCA bieden KLG Europe de mogelijkheid om een breed scala aan diensten aan te bieden wereldwijd.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer