Ga naar hoofdinhoud

Knorr-Bremse maakt automaat met Dongfeng

Knorr-Bremse en de Chinese truckgigant Dongfeng Motor Group gaan samenwerken om automatische transmissies te maken voor een nieuwe generatie trucks van Dongfeng.

“In Europa zijn automatische transmissies de standaard geworden. Ze brengen veiligheid omdat ze het werk van de chauffeur vereenvoudigen, brandstof besparen en de koppeling beschermen”, zegt Peter Laier, topman van Knorr-Bremse. “In de joint-venture die we met Dongfeng zijn gestart optimaliseren we ons transmissie managementsysteem naar de vraag van de Chinese markt. Het helpt ons om automatische transmissies te laten doorbreken in China.”

Het transmissie managementsysteem van Knorr-Bremse bestaat uit een elektropneumatisch controlesysteem voor de versnellingen en een koppelingsbediening, heel veel sensors om de juiste data te vergaren en een elektronische controle-unit die de schakelstrategie bepaalt. Het systeem zal worden geproduceerd in een eigen faciliteit van de joint-venture in het Chinese Shiyan.

De joint-venture werd al in 2015 opgericht onder de naam Knorr-Bremse DETC Commercial Vehicle Braking Technology. Oorspronkelijk was het de bedoeling om remcilinders en ABS-systemen te ontwikkelen, maar de samenwerking verloopt zo goed dat er nu ook componenten voor luchtsystemen en remsysteem worden ontwikkeld, evenals dus transmissiesystemen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer