Knorr Bremse traint ETC-monteurs • TTM.nl Ga naar hoofdinhoud

Knorr Bremse traint ETC-monteurs

Knorr Bremse heeft onlangs in de nieuwe vestiging in Mechelen een groep monteurs van European Trailer Care getraind. Knorr Bremse heeft daar een nieuwe, hypermoderne trainingsfaciliteit gerealiseerd die wordt gebruikt door trainer Patrick Massant. Bij hem kwamen de ETC-monteurs de nieuwste kneepjes te weten over de EBS-systemen die Knorr Bremse in de trailerbranche aanbiedt.

knorr-etc2lr”Knorr Bremse wil de markt veel directer benaderen. Dat betekent ook dat we de monteurs die met ons product werken, zelf willen trainen. Door te starten met onder andere European Trailer Care, laten we zien dat het ons menens is met de hele trailermarkt in de Benelux”, aldus Gert Roclée, General Manager Benelux van Knorr Bremse. ”We zijn verhuisd naar een nieuwe locatie in Mechelen, omdat die centraler ligt en een betere accomodatie biedt. Tevens zijn we niet ver van de luchthaven van Brussel gevestigd. Wat belangrijk is, omdat we korte lijnen wensen met ons hoofdkantoor in München.”

Over de cursus zegt hij: ”Het is belangrijk dat we niet alleen de monteurs van ETC iets leren, maar ook dat we feedback van ze terug ontvangen. Vanzelfsprekend trainen we er ook monteurs van andere

Gert Roclée, links op de foto, en Erik Eyskens rechts
Gert Roclée, links op de foto, en Erik Eyskens rechts

werkplaatsketens en servicebedrijven. Dat Knorr Bremse zelf technische ondersteuning aan monteurs en klanten geeft, moet een vanzelfsprekendheid worden.”

European Trailer Care biedt meerwaarde aan zijn klanten doordat de monteurs altijd getraind zijn tot de laatste stand van techniek. ”Ook de nieuwste techniek van Knorr Bremse kent voor onze monteurs geen geheimen meer”, aldus Erik Eyskens, bedrijfsleider van trailerservicebedrijf Kennedy TTS in Gent en ETC-lid van het eerste uur. ”We garanderen dat onze monteurs van alle bedrijven in ons netwerk geschoold zijn volgens de laatste stand van techniek, ook op het gebied van rem elektronica van Knorr Bremse.”

Wanneer de monteurs de vereiste EBS- cursussen bij Knorr Bremse hebben gevolgd, komen ze in aanmerking om een pincode te kunnen kopen. Met die code kunnen ze inloggen bij Knorr Bremse en de vereiste info verkrijgen om reparaties en services te kunnen uitvoeren. ”Deze pincode blijft drie jaar geldig. Daarna is de monteur verplicht om weer bijgeschoold te worden”, legt Gert Roclée uit.

knorr-etc3lrTrainer Patrick Massant heeft een automotive achtergrond en heeft de nodige ervaring in dit type trainingen. ”We streven ernaar om Knorr Bremse beter op de kaart te zetten bij de monteurs, die vaak best al de nodige ervaring hebben met remelektronica van trailers. We streven naar meer samenwerking in de branche, dat zal leiden tot veiliger voertuigen en veiliger, duurzamer verkeer.”

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer