Koeltrans Duitse grens over met LZV • TTM.nl Ga naar hoofdinhoud

Koeltrans Duitse grens over met LZV

Koeltrans Angeren is als een van de eerste Nederlandse bedrijven met een LZV de Nederlands-Duitse grens overgestoken.

Afgelopen week liet Koeltrans haar LZV keuren door de TüV en het Gelderse transportbedrijf kan nu Duitse klanten gaan beleveren met de LZV. Wel is het maximale gewicht 40 ton, dus het gebruik van de Lang-LKW is beperkt tot lichte vrachten. Het bedrijf meldt op haar Facebook-pagina dat het inmiddels al twee ritten naar Duitsland heeft gedaan.

Het bleek tot nu toe altijd onmogelijk voor Nederlandse LZV’s om grensoverschrijdend te rijden, omdat veel van de Nederlandse combinaties niet voldeden aan de Duitse eis voor een draaicirkel van 12.500 mm. “De draaicirkel is zeker een issue, maar wij kunnen met een gestuurde as op de motorwagen en en een draaiende schotel precies binnen de marges blijven. Het is een compleet op Nederlands kenteken staande combinatie, goedgekeurd door de TüV. Omkoppelen is niet meer nodig”, legt directeur Gunther Maters van Koeltrans Angeren uit. Het bedrijf rijdt bloemen naar Duitsland, daardoor is het volgens Maters ‘zeker zinvol’ de LZV in te zetten.

“We zijn trots dat wij bij een van de eerste behoren die vanaf Nederland Duitse klanten kunnen bevoorraden  met de LZV / Lang LKW”, zegt het bedrijf op haar Facebook-pagina.

Foto’s: FB Koeltrans

4 reacties op “Koeltrans Duitse grens over met LZV

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer