Kögel monteert (bijna) standaard eigen as • TTM.nl Ga naar hoofdinhoud

Kögel monteert (bijna) standaard eigen as

Trailerfabrikant Kögel monteert vanaf begin april op tal van haar trailers de eigen KTA traileras. Het gaat dan om tal van varianten van de Kögel Cargo, Kögel Lightplus, Kögel Cool, Kögel Box en diverse chassis.

Het nieuwe geïntegreerde onderstelsysteem fungeert als sterke ruggengraat van deze Kögel-voertuigen. Dankzij de optimale afstemming op Kögel-trailers zijn de rijeigenschappen volgens de fabrikant zelf nog beter.

De Kögel KTA traileras heeft een heel eigen concept: twee veerstoppen zorgen ervoor dat de asgeleiding en de as stevig op elkaar worden geklemd. Het aslichaam wordt aan de bovenkant omsloten door de asgeleiding en aan de onderkant door de veerstoel. De vormen van de asbok, de asgeleiding en het aslichaam zijn op basis van rij- en testbanktests en volgens de nieuwste eindige-elementenmethoden aangepast aan de dynamische en statische krachten. Voor een hoge reparatievriendelijkheid kunnen de asgeleiding en het aslichaam afzonderlijk van elkaar worden vervangen. De aslichamen zijn uit één stuk gesmeed, waardoor er geen naden zijn. Dat zorgt voor een spanningsvrij verloop van de krachten en voor een betrouwbare bescherming tegen breuken. De asgeleiding is gemaakt van uiterst sterk verenstaal dat een optimale verhouding biedt tussen veereigenschappen en sterkte. Een rubber-op-metaallager absorbeert bij de KTA zowel longitudinale als transversale krachten op het raakvlak tussen console en asgeleiding. Dat garandeert het best mogelijke reactiegedrag van de vering dankzij een optimale torsiestijfheid.

Door deze ‘dubbele vering’, bestaande uit een zacht rubberen lager en een asgeleiding van verenstaal, zijn de rijeigenschappen van Kögel-opleggers nu nog beter: geheel volgens het motto ‘zo veel stabiliteit als nodig, zo veel demping als mogelijk’. Tevens absorbeert het rubber-op-metaallager zónder spoor van slijtage bewegingen en krachten van alle bedrijfstoestanden, waardoor er geen slijtschijven nodig zijn. Dit is niet alleen gewichtsbesparend, maar ook een besparing op kosten die samenhangen met stilstand door reparatie en onderhoud. De luchtveringsbalg en schokdempers zijn ideaal aangepast aan de Kögel KTA traileras. Als wieleind wordt gebruikgemaakt van een door en door beproefd systeem. Het resultaat is een betrouwbare en robuuste wielkop. Wat de rem betreft, gaat het om een op de markt beproefd en erkend systeem dat al in duizenden voertuigen optimaal zijn diensten heeft bewezen. Het vervangen van de remvoering is mogelijk zonder speciaal gereedschap en dus kinderspel. De remschijven kunnen eenvoudig vervangen worden door de schroeven los te draaien. Lagerinstellingen gaan daarbij niet verloren. Het gaat om een gesloten compactlager. De wrijvingskoppeling tussen de remschijf en de remvoering is optimaal onderling afgestemd, waardoor het remvermogen en de levensduur uiterst hoog zijn.

Alle reserveonderdelen van de KTA zijn verkrijgbaar via Kögel Parts, de online catalogus voor reserveonderdelen. Als aanvulling op het comfort van online bestellen zijn de KTA reserveonderdelen uiteraard ook verkrijgbaar bij de servicepartners en servicewerkplaatsen in heel Europa.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer